Experţi în morărit. Din 1968.


Experţi în morărit

Înfiinţată în 1968, în Bacău, Pambac a devenit unul din cele mai cunoscute nume pe piaţa de paste făinoase, morărit şi panificaţie din România. Cu o puternică tradiţie locală, Pambac a păstrat vie măiestria morarilor, adăugând în procesul de producţie utilaje moderne, de cel mai înalt nivel tehnologic. Totul, pentru ca românii să se bucure de produse sănătoase şi gustoase.
560
angajaţi
80
produse în portofoliu
640
tone de grâu măcinat/zi
60
tone de porumb măcinat/zi
24
tone de paste lungi/zi
36
tone de paste scurte/zi


Cum lucrăm

Un bob de grâu parcurge 33 de kilometri prin utilajele de măcinat, până să ajungă în pungă, sub formă de făină. Lungimea traseului de măciniş oferă indicii asupra calităţii făinii, iar Pambac are o moară unicat în România, care ridică standardele în morăritul naţional.

Mai mult decât un traseu lung al grâului, în procesul Pambac, boabele sunt separate după greutatea specific, culoare, dimensiune, formă şi viteza de plutire în jet de aer. Totul, pentru a ajunge la un grad de puritate de 100%.

Suntem primii care folosesc făina măcinată în moara Pambac, în produsele savuroase pe care le pregătim pentru români: paste făinoase, pâine, patiserie şi cofetărie.
La fel facem cu fiecare bob de porumb. Selecţia şi analiza în laboratorul morii garantează calitatea iar întreg procesul este creat pentru a livra un grad de puritate de 100%. Mălaiul rezultat din măcinarea porumbului este destinat consumului casnic şi industriilor prelucrătoare.
Pentru paste, specialiştii noştri, pasionaţi şi atenţi, folosesc utilaje automatizate, la un înalt nivel tehnic. Dar şi grijă. Făina vine din morile noastre, deci este de cea mai bună calitate, iar apa trebuie dozată şi filtrată, astfel încât pastele rezultate să traducă experienţa şi pasiunea Pambac în mese gustoase pentru cei care ne aleg produsele.
În fabrica Pambac, o atenţie deosebită acordăm pâinii, din care producem peste 50 de tipuri, din cele mai diverse. Cuptoarele cu vatră, cele rotative, de capacităţi diferite şi linia computerizată pentru franzelă, sunt de-abia al doilea pas. Prima şi cea mai importantă etapă – frământarea aluatului, începe după miezul nopţii, pentru ca franzelele proaspete şi crocante să fie pe raft încă de la primele ore ale dimineţii.


Istoric Companie

Se înfiinţează Întreprinderea de Morărit și Panificație Bacău, având ca obiect de activitate fabricarea făinii și specialităților de panificație, macinişul grâului și porumbului;

1968

Se pune în funcțiune prima linie de paste făinoase scurte - de fabricație românească;

1993

Are loc privatizarea prin metodă MEBO a Întreprinderii de Morărit și Panificație Bacău, care devine S.C. Pambac S.A.;

1995

Se pune în funcțiune linia de paste făinoase lungi, marca Pavan Italia- prima linie de paste din România, complet automatizată, care utilizează tehnologii cu temperaturi înalte; începe fabricația de paste făinoase scurte pe o linie tehnologică nouă - marca BUHLER, Elveția care are la bază un proces tehnologic turbotermatic cu temperaturi foarte înalte, condus computerizat, unic în acel moment în România;

1997

Ca o consecință a creșterii capacităților de producție și a lansării pe piață a celor mai bune paste făinoase românești, Pambac își adjudecă, până la sfârșitul anului 1997, poziția de lider și peste 54% din piața românească de paste făinoase;

1998

Începe producția industrială de amelioratori complecși de fabricație, realizați pe baza brevetelor de invenție proprii;

1999

Se produc primele franzele Pambac, pe o linie nouă de fabricație, import Italia - linie tehnologică computerizată, cu o capacitate de 30 t/zi, o noutate absolută pe piața românească de panificație a acelui moment;

2001

Se modernizează întreaga rețea de magazine Pambac (25 de locații în orașul Bacău) printr-o dotare și un concept de design modern și unitar;

2003

Se modernizează moara de porumb cu degerminare Pambac, prin retehnologizarea cu utilaje BUHLER;

2004

Se încheie lucrările la cel mai modern centru de morărit din România pe platforma Pambac Bacău, având în componență:
o moara de grâu Pambac, marca BUHLER - Germania, dotată cu tehnologie de ultimă generație la nivel mondial și cu o capacitate de 800t/zi;
o silozul de tratament și amestec făinuri, integral computerizat marca BUHLER- Germania, cu o capacitate de circa 2500t;
o laboratorul de cercetare și testare de înaltă performanță;
o liniile de ambalare complet automatizate;
o depozitul de produse finite, cu o capacitate de depozitare de circa 1500t;

2005

Se modernizează unitatea de producţie patiserie-cofetărie.

2007

Acţiunile Pambac SA sunt cumpărate de investitorii băcăuani Comfert SRL şi Popasul Trebeş SRL care devin proprietarii Pambac.

2013

Se pune în funcţiune noua linie automată de patiserie marca Rondo Elveția.

2013

Istoric Branduri

Se lansează brandul de făină GRANIA, sub sloganul "Creşte de nu se mai opreşte!".

2005

Se lansează brandul de paste făinoase GATA, sub sloganul "Gata, poftiţi la masă!".

2006

Se lansează brandul de paste făinoase din grâu dur, FLAVORA, sub sloganul "Flavora, pasta di grano duro".

2007

Se lansează brandul de mălai GATA MĂMĂLIGA, extensia brandului GATA.

2009

Se lansează brandul de pufuleţi PUUFUULET.

2010

Se lansează brandul de paste făinoase K7.

2012

Se lansează brandul de paste făinoase Ciao Pasta.

2014

Se lanseaza brandul Paine plamadita, cu sloganul "Gustul autentic al painii de altadata"

2015


Certificări

Proiectarea, implementarea și certificarea sistemului de asigurare a calității de către Organismul de certificare TUV CERT al TUV Thuringen e.V în conformitate cu cerințele standardului DIN EN ISO 9001: 1994. Prin această certificare Pambac a trecut de la conceptul de control al calității la conceptul de asigurare a calității.

2001

Reproiectarea și recertificarea sistemului de asigurare a calității, în conformitate cu cerințele standardului DIN EN ISO 9001 : 2000. În această etapă Pambac a implementat un sistem de management al calității, trecând de la conceptul de asigurare a calității la conceptul de management al calității.

2003

Certificarea sistemului de management al siguranței alimentare, proiectat în conformitate cu reglementările din Codex Alimentarius și cerințele conceptului HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). Certificarea sistemului de management al siguranței alimentare întregește sistemul de management al calității din organizație, oferind clienților garanția deplină privind igiena și siguranța alimentară a produselor.

2004

Reproiectarea sistemului de management al siguranței alimentare în conformitate cu cerințele standardului SR EN ISO 22000 în vederea alinierii la cerințele standardelor de calitate și siguranță alimentară din Uniunea Europeană.

2006

Certificarea sistemului de management al calității și siguranței alimentare în conformitate cu SR EN ISO 9001:2008 și SR EN ISO 22000:2004 - concept care integrează managementul calității și siguranței alimentului de la producător și până la consumatorul final.

2010

Certificarea sistemului de management de mediu în conformitate cu cerințele standardului SR EN ISO 14001:2004 - confirmarea respectării de către organizație a normelor legale privind protecția mediului înconjurător

2011

Certificarea sistemului de management de mediu în conformitate cu cerinţele standardelor ISO 9001:2008 şi ISO 14001:2004 - confirmarea respectării de către organizaţie a normelor legale privind protecţia mediului înconjurător. Certificarea sistemului de management în conformitate cu Food Safety System Certification FSSC 22000 - schema de certificare a sistemelor de siguranţă alimentară incluzând ISO 22000:2005, ISO/ TS 22002-1: 2009 şi cerinţe suplimentare FSSC 22000.

2013

Recertificarea sistemului de management de mediu în conformitate cu cerinţele standardelor ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 si FSSC 22000.

2016

Recertificarea sistemului de management de mediu în conformitate cu cerinţele standardelor ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 si FSSC 22000/versiunea 4.1.

2019

Certificat de sustenabilitate in acord cu cerintele sistemului ISCC EU

2020