Se înfiinţează Întreprinderea de Morărit și Panificație Bacău, având ca obiect de activitate fabricarea făinii și specialităților de panificație, macinişul grâului și porumbului;
1968Se pune în funcțiune prima linie de paste făinoase scurte - de fabricație românească;
1993Are loc privatizarea prin metodă MEBO a Întreprinderii de Morărit și Panificație Bacău, care devine S.C. Pambac S.A.;
1995Se pune în funcțiune linia de paste făinoase lungi, marca Pavan Italia- prima linie de paste din România, complet automatizată, care utilizează tehnologii cu temperaturi înalte; începe fabricația de paste făinoase scurte pe o linie tehnologică nouă - marca BUHLER, Elveția care are la bază un proces tehnologic turbotermatic cu temperaturi foarte înalte, condus computerizat, unic în acel moment în România;
1997Ca o consecință a creșterii capacităților de producție și a lansării pe piață a celor mai bune paste făinoase românești, Pambac își adjudecă, până la sfârșitul anului 1997, poziția de lider și peste 54% din piața românească de paste făinoase;
1998Începe producția industrială de amelioratori complecși de fabricație, realizați pe baza brevetelor de invenție proprii;
1999Se produc primele franzele Pambac, pe o linie nouă de fabricație, import Italia - linie tehnologică computerizată, cu o capacitate de 30 t/zi, o noutate absolută pe piața românească de panificație a acelui moment;
2001Se modernizează întreaga rețea de magazine Pambac (25 de locații în orașul Bacău) printr-o dotare și un concept de design modern și unitar;
2003Se modernizează moara de porumb cu degerminare Pambac, prin retehnologizarea cu utilaje BUHLER;
2004
Se încheie lucrările la cel mai modern centru de morărit din România pe platforma Pambac Bacău, având în componență:
o moara de grâu Pambac, marca BUHLER - Germania, dotată cu tehnologie de ultimă generație la nivel mondial și cu o capacitate de 800t/zi;
o silozul de tratament și amestec făinuri, integral computerizat marca BUHLER- Germania, cu o capacitate de circa 2500t;
o laboratorul de cercetare și testare de înaltă performanță;
o liniile de ambalare complet automatizate;
o depozitul de produse finite, cu o capacitate de depozitare de circa 1500t;
Se modernizează unitatea de producţie patiserie-cofetărie.
2007Acţiunile Pambac SA sunt cumpărate de investitorii băcăuani Comfert SRL şi Popasul Trebeş SRL care devin proprietarii Pambac.
2013Se pune în funcţiune noua linie automată de patiserie marca Rondo Elveția.
2013Se lansează brandul de făină GRANIA, sub sloganul "Creşte de nu se mai opreşte!".
2005Se lansează brandul de paste făinoase GATA, sub sloganul "Gata, poftiţi la masă!".
2006Se lansează brandul de paste făinoase din grâu dur, FLAVORA, sub sloganul "Flavora, pasta di grano duro".
2007Se lansează brandul de mălai GATA MĂMĂLIGA, extensia brandului GATA.
2009Se lansează brandul de pufuleţi PUUFUULET.
2010Se lansează brandul de paste făinoase K7.
2012Se lansează brandul de paste făinoase Ciao Pasta.
2014Se lanseaza brandul Paine plamadita, cu sloganul "Gustul autentic al painii de altadata"
2015Proiectarea, implementarea și certificarea sistemului de asigurare a calității de către Organismul de certificare TUV CERT al TUV Thuringen e.V în conformitate cu cerințele standardului DIN EN ISO 9001: 1994. Prin această certificare Pambac a trecut de la conceptul de control al calității la conceptul de asigurare a calității.
2001Reproiectarea și recertificarea sistemului de asigurare a calității, în conformitate cu cerințele standardului DIN EN ISO 9001 : 2000. În această etapă Pambac a implementat un sistem de management al calității, trecând de la conceptul de asigurare a calității la conceptul de management al calității.
2003Certificarea sistemului de management al siguranței alimentare, proiectat în conformitate cu reglementările din Codex Alimentarius și cerințele conceptului HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). Certificarea sistemului de management al siguranței alimentare întregește sistemul de management al calității din organizație, oferind clienților garanția deplină privind igiena și siguranța alimentară a produselor.
2004Reproiectarea sistemului de management al siguranței alimentare în conformitate cu cerințele standardului SR EN ISO 22000 în vederea alinierii la cerințele standardelor de calitate și siguranță alimentară din Uniunea Europeană.
2006Certificarea sistemului de management al calității și siguranței alimentare în conformitate cu SR EN ISO 9001:2008 și SR EN ISO 22000:2004 - concept care integrează managementul calității și siguranței alimentului de la producător și până la consumatorul final.
2010Certificarea sistemului de management de mediu în conformitate cu cerințele standardului SR EN ISO 14001:2004 - confirmarea respectării de către organizație a normelor legale privind protecția mediului înconjurător
2011Certificarea sistemului de management de mediu în conformitate cu cerinţele standardelor ISO 9001:2008 şi ISO 14001:2004 - confirmarea respectării de către organizaţie a normelor legale privind protecţia mediului înconjurător. Certificarea sistemului de management în conformitate cu Food Safety System Certification FSSC 22000 - schema de certificare a sistemelor de siguranţă alimentară incluzând ISO 22000:2005, ISO/ TS 22002-1: 2009 şi cerinţe suplimentare FSSC 22000.
2013Recertificarea sistemului de management de mediu în conformitate cu cerinţele standardelor ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 si FSSC 22000.
2016Recertificarea sistemului de management de mediu în conformitate cu cerinţele standardelor ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 si FSSC 22000/versiunea 4.1.
2019Certificat de sustenabilitate in acord cu cerintele sistemului ISCC EU
2020