Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Pâine integrală la maşina de pâine


120 minute

mediu

Faina



Ingrediente

  • Făină integrală Grania 350 g
  • drojdie de panificaţie proaspătă/uscată 12g/ 2 ½ linguriţe
  • sare iodata 1 linguriţă
  • ulei 1 lingură
  • zahăr 1 lingură
  • apă 200 ml

Mod de Preparare

Dacă ai o maşină de făcut pâine, ştii deja cât e de gustoasă pâinea de casă, mai ales atunci când nu îţi ia ore ca să o prepari. Făina integrală are beneficii importante, începând cu conţinutul de fibre şi terminând cu conţinutul de vitamine şi minerale.

Înainte de a pune ingredientele în maşina de pâine, acestea trebuie cântărite. Iată trei variante de cantităţi, din care rezultă pâini cu greutate diferită.

Pentru o pâine cu gramajul de 500 g:

  • Făină integrală Grania 350 g
  • drojdie de panificaţie proaspătă/uscată 12g/ 2 ½ linguriţe
  • sare iodata 1 linguriţa
  • ulei 1 lingură
  • zahăr 1 lingură
  • apă 200 ml

Pentru o pâine cu gramajul de 750 g:

  • Făină integrală Grania 500 g
  • drojdie de panificaţie proaspătă/ uscată 15g/ 3 linguriţe
  • sare iodata 2 linguriţe
  • ulei 1 ½ linguri
  • zahăr 1 ½ linguri
  • apă 300 ml

Pentru pâine cu gramajul de 1000 g:

  • Făină integrală Grania 650 g
  • drojdie de panificaţie proaspătă/uscată 16g/ 3 ½ linguriţe
  • sare iodată 2 ½ linguriţe
  • ulei 2 linguri
  • zahăr 2 linguri
  • apă 370 ml

Ingredientele cântărite se adaugă în cuva maşinii de pâine, în următoarea ordine: apa călduţă, sarea, zahărul, făina integrală Grania şi drojdia. Alege programul pentru pâine integrală, cel care corespunde gramajului pâinii şi porneşte maşina de pâine. Pentru o dozare uşoară a făinii integrale, utilizează gradaţiile de pe pungă. 


Reţete Recomandate

Cozonac moldovenesc cu aluat opărit à la Jamila Cuisine


130 minute

mediu



vezi reţeta

Cupcakes cu mălai şi căpşuni


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Cozonac nefrământat


120 minute

expert

Faina


vezi reţeta

Inapoi la Reţete