Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Pâine integrală la maşina de pâine


120 minute

mediu

Faina



Ingrediente

  • Făină integrală Grania 350 g
  • drojdie de panificaţie proaspătă/uscată 12g/ 2 ½ linguriţe
  • sare iodata 1 linguriţă
  • ulei 1 lingură
  • zahăr 1 lingură
  • apă 200 ml

Mod de Preparare

Dacă ai o maşină de făcut pâine, ştii deja cât e de gustoasă pâinea de casă, mai ales atunci când nu îţi ia ore ca să o prepari. Făina integrală are beneficii importante, începând cu conţinutul de fibre şi terminând cu conţinutul de vitamine şi minerale.

Înainte de a pune ingredientele în maşina de pâine, acestea trebuie cântărite. Iată trei variante de cantităţi, din care rezultă pâini cu greutate diferită.

Pentru o pâine cu gramajul de 500 g:

  • Făină integrală Grania 350 g
  • drojdie de panificaţie proaspătă/uscată 12g/ 2 ½ linguriţe
  • sare iodata 1 linguriţa
  • ulei 1 lingură
  • zahăr 1 lingură
  • apă 200 ml

Pentru o pâine cu gramajul de 750 g:

  • Făină integrală Grania 500 g
  • drojdie de panificaţie proaspătă/ uscată 15g/ 3 linguriţe
  • sare iodata 2 linguriţe
  • ulei 1 ½ linguri
  • zahăr 1 ½ linguri
  • apă 300 ml

Pentru pâine cu gramajul de 1000 g:

  • Făină integrală Grania 650 g
  • drojdie de panificaţie proaspătă/uscată 16g/ 3 ½ linguriţe
  • sare iodată 2 ½ linguriţe
  • ulei 2 linguri
  • zahăr 2 linguri
  • apă 370 ml

Ingredientele cântărite se adaugă în cuva maşinii de pâine, în următoarea ordine: apa călduţă, sarea, zahărul, făina integrală Grania şi drojdia. Alege programul pentru pâine integrală, cel care corespunde gramajului pâinii şi porneşte maşina de pâine. Pentru o dozare uşoară a făinii integrale, utilizează gradaţiile de pe pungă. 


Reţete Recomandate

Cupcakes cu mălai şi căpşuni


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Cozonac nefrământat


120 minute

expert

Faina


vezi reţeta

Paste bolognese


40 minute

mediu

Paste


vezi reţeta

Inapoi la Reţete