Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Pâine cu ulei de măsline şi cimbru


50 minute

expert

FainaIngrediente

  • 500 g făină Pambac tip 650
  • 7 g drojdie
  • 2 linguri sare
  • 250 ml apă caldă
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 ramură de cimbru

Mod de Preparare

Pâinea făcută în casă e o experienţă excelentă, de la frământatul aluatului până la aroma de pâine la cuptor.  Această reţetă de pâine de casă îmbină gustul tradiţional cu nuanţele fine de cimbru şi ulei de măsline.

Primul pas pentru o pâine de casă reuşită este să alegi o făină de calitate, care să ajute drojdia să crească o pâine pufoasă. Primul pas e să cerni făina şi să o amesteci cu drojdia şi cu jumătate de linguriţă de sare. Apoi, încorporezi apa caldă. Adaugă 4 linguri de ulei de măsline şi frământă aluatul. Trebuie să fie moale, astfel încât mai poţi adăuga apă caldă pe parcurs. În general, 10 minute de frământat vor fi suficiente.

Întinde apoi aluatul în tavă şi lasă coca la crescut timp de o oră, la cald. La final, presară sare peste pâine, stropeşte pâinea cu puţin ulei de măsline şi presară cimbrul pe aluat. Apoi, lasă la cuptor 10 minute, la foc mare. Pentru următoarele 20 – 30 de minute, micşorează flacăra. La final, pâinea e coaptă bine dacă, atunci când o baţi uşor, cu degetul, pe dos, sună a gol.


Reţete Recomandate

Mămăligă cu brânză și cârnați la cuptor


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Tartă cu măsline


40 minute

usorvezi reţeta

Plăcintă Poale în brâu cu dovleac ( de POST)


90 minute

mediu

Faina


vezi reţeta

Inapoi la Reţete