Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Pâinea profetului


100 minute

usor

Faina



Ingrediente

  • • 280 g făină Grania 000 pentru cozonac
  • • 180 g unt sau margarină
  • • 100 g zahăr pudră
  • • 2 gălbenuşuri
  • • coajă rasă de lămâie
  • • zeamă unei jumătăţi de lămâie
  • • lingură cu smântână dulce (sau frişcă)
  • • un praf de sare
  • • un albuş
  • • 100 g migdale

Mod de Preparare

Prepararea acestei reţete este foarte simplă, dacă te înarmezi cu răbdare şi respecţi „legile de aur” ale aluatului.

Vei obţine la final un preparat gustos, dintr-un aluat fraged. Mai mult decât atât, această pâine are şi un aport de proteine şi fibre, datorită migdalelor. Acestea sunt considerate unul dintre cele mai sănătoase alimente, aducând numeroase beneficii consumatorilor. Sunt bogate în antioxidanţi, grăsimi monosaturate, calciu şi ajută la menţinerea unei diete sănătoase şi echilibrate.

Este bine ca atunci când cumperi migdale, să le alegi pe cele proaspete sau uscate. Dacă au fost prăjite sau coapte în prealabil, este posibil ca acestea să îşi fi pierdut o parte din proprietăţi. Cele crude sunt cele mai sănătoase.

Pentru început, pune într-un bol făina Grania cu untul sau cu margarina, cu zahărul, gălbenuşurile, smântâna şi aromele. Amestecă continuu cu o lingură de lemn, până se formează un aluat fără cocoloaşe.

După ce s-a omogenizat foarte bine, lasă aluatul la rece timp de o oră.

Pregăteşte o tavă de mărime mijlocie şi pune aluatul răcit în ea, întinzând-ul pe toată suprafaţa tăvii. Unge-l cu albuş de ou şi presară deasupra migdalele rase sau sub formă de fulgi. Poţi folosi acest aluat şi ca blat de tort. Vei avea parte de rezultate excelente. Tot ce ai de făcut este să îl insiropezi în prealabil şi să îl ornezi cu crema favorită.


Reţete Recomandate

Cupcakes cu mălai şi căpşuni


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Cozonac nefrământat


120 minute

expert

Faina


vezi reţeta

Paste bolognese


40 minute

mediu

Paste


vezi reţeta

Inapoi la Reţete