Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Papanaşi de mămăligă


15 minute

mediu

Malai



Ingrediente

  • • 1.5 litri lapte sau apă
  • • 500 g mălai extra Pambac
  • • 1 lingură rasă de sare
  • • 1 lingură unt
  • • 200 g brânză de burduf sau caşcaval ras
  • • pesmet
  • • 1-2 ouă
  • • smântână
  • • ulei pentru prăjit

Mod de Preparare

Iată o reţetă pentru un preparat simplu, rapid şi foarte gustos, ce poate constitui o masă foarte săţioasă.

Papanaşii din mămăligă nu se servesc cu dulceaţă şi nu au legătură cu gogoşile pufoase, prăjite în ulei încins. Sunt, însă, la fel de gustoşi şi chiar mai uşor de preparat decât renumitul desert.

Pentru început, prepară o mămăligă din lapte, mălai Pambac şi sare. După ce a fiert mămăliga, poţi adăuga, pe rând, branza şi untul. În funcţie de preferinţele tale, poţi folosi, în loc de brânză, caşcaval, sau brânză dulce. Amestecă până când s-au încorporat toate ingredientele, iar compoziţia este omogenă. 

În continuare, ia bucăţi de mămăligă, turteşte-le puţin şi da-le prin ou bătut şi pesmet. Într-o tigaie cu ulei încins, sau unt, rumeneşte papanaşii de mămăligă.

Dacă vrei, îi poţi pregăti şi la cuptor. Aşază bulgarii de mămăligă, daţi prin ou şi pesmet, într-o tavă unsă cu puţin unt. Dacă mai ai pesmet rămas, îl poţi turna deasupra papanaşilor de mămăligă, pentru că aceştia să devină şi mai crocanţi la suprafaţă.

Lasă papanaşii în cuptor până când se rumenesc. Îi poţi servi calzi, cu smântână deasupra.


Reţete Recomandate

Cozonac moldovenesc cu aluat opărit à la Jamila Cuisine


130 minute

mediu



vezi reţeta

Cupcakes cu mălai şi căpşuni


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Cozonac nefrământat


120 minute

expert

Faina


vezi reţeta

Inapoi la Reţete