Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Paste cu ciuperci


15 minute

mediu

Paste



Ingrediente

  • 200 g elice Pambac
  • 2 linguri unt
  • 8 ciuperci Champignon mari, tăiate felii
  • 3 hribi (sau mix de ciuperci de pădure)
  • 1 ceapă tocată
  • ½ pahar de vin alb
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • sare, piper după gust

Mod de Preparare

Secretul reţetei de paste cu ciuperci constă în tipul de ciuperci folosite. Poţi utiliza doar champignon însă vei ajunge la un sos mult mai aromat dacă adaugi şi câţiva hribi (funghi porcini), care pot fi şi uscaţi. Dacă sunt uscate, ciupercile trebuie rehidratate – adică le laşi 15 minute în apă călduţă şi de-abia apoi le pui în tigaie. O altă idee pentru a adăuga gust sosului de ciuperci pentru această reţetă este să foloseşti un mix de ciuperci de pădure.

Prima etapă – sosul. Pune la călit, în unt, ceapa tocată. După câteva minute, îşi va schimba consistenţa. Nu trebuie să o prăjeşti foarte mult. Adaugă apoi ciupercile, pe care în prealabil le-ai spălat şi le-ai tocat felii. Adaugă vinul, un pic de sare şi un pic de piper şi lasă-le pe foc mic.

În timp ce ciupercile sunt în tigaie, poţi fierbe pastele. E recomandat să adaugi pastele doar după ce apa este clocotită şi după ce ai adăugat în apă o linguriţă de sare şi una de ulei. Lasă elicele la fiert conform timpului necesar, trecut pe ambalaj. Apoi, scurge pastele şi lasă-le câteva minute la răcorit. Nu este recomandat să le treci sub un jet de apă rece decât în cazul în care prepari o salată de paste şi legume proaspete.

Atunci când ciupercile sunt gata, se amestecă cu pastele şi se adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt. Se adaugă sare si piper. Se pot servi cu parmezan ras.

*Pentru patru porţii


Reţete Recomandate

Plăcintă Poale în brâu cu dovleac ( de POST)


90 minute

mediu

Faina


vezi reţeta

Cozonac moldovenesc cu aluat opărit à la Jamila Cuisine


130 minute

mediu

Faina


vezi reţeta

Cupcakes cu mălai şi căpşuni


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Inapoi la Reţete