Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Salată de paste cu roşii, rucola şi dressing de muştar


25 minute

usor

PasteIngrediente

  • 200 de grame penne Pambac
  • Roşii cherry – 200 g
  • Salată rucola
  • Muştar – 2 linguriţe
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • O linguriţă de miere
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper
  • parmezan

Mod de Preparare

O salată de paste poate fi extrem de săţioasă, păstrându-şi, în acelaşi timp, calitatea de proaspăt, prin texturile raw ale legumelor.

Această salată e una foarte fresh – nu are foarte multe legume, deşi dacă îţi doreşti o salată mai densă, poţi improviza şi poţi descoperi ce legume se mai potrivesc în această salată. Secretul reţetei constă în dressing, va da un gust neaşteptat de savuros întregii salate.

Poţi începe cu fiertul pastelor. E important să laşi apa la clocotit, să adaugi suficientă sare şi să nu uiţi să pui şi o lingură de ulei în apa fierbinte, pentru ca pastele să nu se lipească. De-abia apoi e recomandat să adaugi pastele la fiert, respectând timpul necesar de fierbere menţionat pe etichetă.

Reţetele de salate cu paste sunt singurele la care e benefic să treci pastele fierbinţi, după ce le-ai scos de la fiert, printr-un jet de apă rece. Acest lucru va opri ferm procesul lor de fierbere, astfel încât atunci când pui pastele lângă legumele reci, textura acestora nu va fi afectată. Pentru pastele cu sos, se recomandă servirea acestora fierbinţi, fără a fi trecute prin apă rece.

Cât se fierb pastele, poţi să tai roşiile cherry în două, şi să le pui într-un castron de salată, lângă rucola.

Urmează sosul. Într-un castron mai mic, pune muştarul, împreuna cu câteva linguri de ulei de măsline. Zdrobeşte căţeii de usturoi deasupra, adaugă sucul de lămâie şi un pic de miere. Amestecă totul şi nu uita să pui şi sare şi piper. Cantităţile de usturoi, miere şi lămâie pot fi diferite, în funcţie de preferinţele tale. Dacă mănânci mai iute, poţi pune un căţel de usturoi în plus, dacă îţi plac notele acre în salată, adaugi mai multă lămâie, iar mierea fie echilibreaza gusturile, fie, dacă pui mai multă, va crea un gust către dulce acrişor, alături de lămâie.

Adaugă pastele (după ce le-ai răcit trecându-le prin apă fierbinte şi eventual, le-ai lăsat câteva minute la temperatura camerei) peste roşii şi salata rucola, apoi toarnă sosul şi amestecă bine. La final, pentru extra savoare, poţi adăuga un pic de parmezan.

*Pentru două porţii


Reţete Recomandate

Mămăligă cu brânză și cârnați la cuptor


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Tartă cu măsline


40 minute

usorvezi reţeta

Plăcintă Poale în brâu cu dovleac ( de POST)


90 minute

mediu

Faina


vezi reţeta

Inapoi la Reţete