Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Salată de penne cu brânză de capră


10 minute

usor

Paste



Ingrediente

  • • 200g penne Pambac
  • • 200g brânză de capră tăiată cuburi
  • • 3 roşii de mărime medie
  • • 2 castraveţi
  • • 1 ceapă
  • • 100g măsline
  • • pătrunjel
  • • mărar
  • • 3 linguri ulei de măsline
  • • zeamă de lămâie
  • • sare

Mod de Preparare

Iată o reţetă potrivită pentru acele momente în care îţi doreşti o masă uşoară, dar săţioasă. Salata cu penne, legume şi brânză te poate scoate rapid din încurcătură şi îţi poate garanta un preparat rapid şi interesant pentru familie sau pentru musafiri.

Începe prin a fierbe pennele Pambac, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, într-o oală cu apă. Pentru ca pastele să nu se lipească între ele, este bine să adaugi în apă foarte puţin ulei. Pentru gust, adaugă şi un praf de sare. În timp ce pastele fierb, pregăteşte legumele pentru salată. Curăţă roşiile, castraveţii şi ceapa şi toacă-le felii sau cuburi, în funcţie de preferinţele tale.

Pune-le într-un bol încăpător şi adaugă pătrunjelul şi mărarul tocat şi măslinele, cărora le-ai scos sâmburii în prealabil. Dacă vrei, poţi înlocui pătrunjelul şi mărarul cu alte verdeţuri, în funcţie de preferinţele tale. Poţi folosi busuioc sau oregano, care se potrivesc de minune cu roşiile şi cu branza de capră. După ce pastele au fiert, scurge-le de apă, da-le printr-un jet de apă rece şi adaugă-le în bolul cu legume.

La final, adaugă cuburile de brânză de capră, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi sare, după gust şi amestecă bine. Poţi servi salata imediat, dar este la fel de bună şi după ce pastele s-au răcit.


Reţete Recomandate

Cupcakes cu mălai şi căpşuni


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Cozonac nefrământat


120 minute

expert

Faina


vezi reţeta

Paste bolognese


40 minute

mediu

Paste


vezi reţeta

Inapoi la Reţete