Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Spaghete Carbonara


15 minute

usor

Paste



Ingrediente

  • 200 g spaghete Pambac
  • 150 g Kaiser
  • 3 ouă
  • 50 g caşcaval ras
  • două linguri de smântână
  • parmezan
  • 3-5 ciuperci (champignon sau de pădure)
  • ulei
  • un căţel de usturoi
  • sare, piper

Mod de Preparare

Istoria sosului Carbonara începe, bineînţeles, în Italia, la începutul secolului XX. Se spune că originile sosului Carbonara derivă chiar din numele său, care se traduce în italiană -“carbune”, reţeta fiind, aparent, un fel de mâncare pregătit pentru prima oară ca o masă în acele zone din Italia în care mineritul era ocupaţia principală. Bineînţeles, există multe variante ale sosului Carbonara, variante în care şunca este înlocuită chiar cu carne de porc prăjită în untură, sau variante în care, pe lângă ingredientele de bază, se adaugă mazăre sau broccoli.

Pastele Carbonara sunt astăzi cunoscute în întreaga lume – gustul de bacon afumat, cu smântână, gălbenuş şi parmezan este unul excelent, numai bun pentru o cină în doi.

Poţi începe prepararea reţetei cu fierberea pastelor, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Spaghetele Pambac trebuie puse direct în apă clocotită, în care ai pus un strop de sare şi o linguriţă de ulei. E bine să amesteci un pic în paste, în timp ce acestea sunt la fiert, ca să nu se lipească. Următorul pas este să scurgi pastele, fără însă să le treci prin apă rece. Pentru reţetele de paste cu sos, e mai bine ca pastele să rămână câteva minute la temperatura camerei (până adaugi sosul) iar la servire să fie cât mai fierbinţi.

În timp ce pastele fierb, poţi prepara sosul. Bate ouăle într-un castron, amestecă şi smântâna, dar şi o lingură de parmezan ras, sare şi piper. Într-o tigaie, căleşte kaiserul, ciupercile tăiate felii şi usturoiul întreg, timp de 2-3 minute. Apoi, scoate usturoiul şi pune-l deoparte.

Următorul pas este să adaugi pastele în tigaie, peste şunca prăjită. Deasupra, toarnă ouăle bătute şi caşcavalul ras. Timp de 3-4 minute, cât ţii pastele Carbonara pe foc, amestecă continuu, astfel încât să se prindă bine oul şi celelalte ingrediente.

Pastele Carbonara se servesc fierbinţi, cu parmezan proaspăt, ras pe deasupra. 

*Pentru două  porţii


Reţete Recomandate

Plăcintă Poale în brâu cu dovleac ( de POST)


90 minute

mediu

Faina


vezi reţeta

Cozonac moldovenesc cu aluat opărit à la Jamila Cuisine


130 minute

mediu

Faina


vezi reţeta

Cupcakes cu mălai şi căpşuni


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Inapoi la Reţete