Reţete gustoase, din produse cu tradiţie

Spaghetti alla Siciliana


15 minute

mediu

Paste



Ingrediente

  • 400 g spaghete Pambac
  • 3 dovlecei tăiați rondele late de 1 cm
  • 2 căței usturoi
  • 200 g măsline negre
  • 2 linguriţe de capere
  • ulei de măsline
  • parmezan ras
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • sare, piper după gust

Mod de Preparare

Un truc care adaugă savoare reţetei de spaghetti ala siciliana este folosirea uleiului aromat. Poţi da un gust uşor picant uleiului dacă înainte de toate, pui un pic de ulei de măsline într-o tigaie şi adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi (dar necurăţaţi). Dacă îţi plac reţetele foarte picante, în această etapă poţi adăuga şi un praf de ardei iute uscat. Astfel, uleiul rezultat (după câteva minute poţi înlătura căţeii de usturoi) va fi bogat în arome şi va adăuga un extra gust pastelor tale.

Apoi, poţi pune pastele la fiert. Cantităţile ideale de apă şi sare pentru fierberea pastelor sunt de un litru şi o linguriţă rasă de sare la suta de grame de paste uscate. Există şi posibilitatea adăugării unei linguriţe de ulei în apa în care fierbi pastele. Adaugă spaghetele Pambac doar atunci când apa dă în clocot şi apoi amestecă de câteva ori, pentru ca acestea să nu se lipească.

Verifică instrucţiunile de pe pachet şi respectă minutele necesare pentru ca pastele tale să fie suficient de fierte sau verifică cu o furculiţă consistenţa, dacă vrei paste al dente.

La final, pune spaghetele la scurs. Le poţi lăsa câteva minute înainte de a le adăuga sosul.

Între timp, taie dovleceii rondele, apoi pune-i la prăjit în uleiul aromat. Întoarce-i pe ambele părţi, până ajungi la textura potrivită.

Urmează măslinele şi caperele, care se călesc şi ele în 2-3 minute. Adaugă pătrunjelul verde, pastele şi la final dovleceii. Se amestecă şi se lasă 2 minute la foc iute.

Pastele se servesc fierbinţi, alături de un pahar de vin alb. Pentru extra savoare, adaugă în farfurie, peste spaghetele alla siciliana, un pic de parmezan ras.
Pofta bună!

Bucătăria siciliană conţine trăsături din mai multe culturi – spaniolă, franţuzească, arabă şi grecească. Aici găsim un mix special de gusturi şi ingredient, iar Sicilia e recunoscută ca unul din primele locuri în care pastele au devenit o parte importantă din bucătăria locală. Reţeta de spaghetti ala siciliana este delicioasă, potrivită şi pentru cină şi pentru un prânz în weekend.


Reţete Recomandate

Plăcintă Poale în brâu cu dovleac ( de POST)


90 minute

mediu

Faina


vezi reţeta

Cozonac moldovenesc cu aluat opărit à la Jamila Cuisine


130 minute

mediu

Faina


vezi reţeta

Cupcakes cu mălai şi căpşuni


40 minute

mediu

Malai


vezi reţeta

Inapoi la Reţete