Plăcintă Poale în brâu cu dovleac ( de POST)

90 minute
mediu
Faina

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 1 kg făină de grâu superioară 000 Pambac
  • - 50 g drojdie
  • - 300 ml apă minerală
  • - 100 ml ulei
  • - 1 lingură zahăr
  • - 1 vârf de sare
  • Pentru umplutură:
  • - 1 kg dovleac ras
  • - 200 g nucă râșnită
  • - 3 linguri de zahăr

Mod de Preparare

Într-un vas se amestecă drojdia cu zahărul și sarea. Se înmoaie cu apă minerală, până se formează o pastă.

Se pune în alt vas făina Pambac peste care se toarnă pasta și 100 ml de apă minerală. Se începe frământarea, adăugând puțin câte puțin apă minerală, până când se încorporează toată făina. Se adaugă uleiul și se frământă în continuare, până se obține un aluat care nu se lipește. Se lasă la dospit cca. 30- 40 min.

Între timp se pregătește umplutura. Se amestecă dovleacul ras cu zahărul și nuca și se lasă la înmuiat.

După ce aluatul a dospit, se întinde o foaie care se rulează și apoi se porționează în bucăți de aproximativ 2 cm grosime. Din fiecare bucată se întind foi cu un diametru de aproximativ 15 cm, în centrul cărora se pune 1 lingură umplutură. Se strâng marginile, formând plăcintele, care se așează în tavă și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180-190 grd. C. Se lasă la copt cca. 30 min, până când plăcintele se rumenesc.

Se servesc calde, sau reci, după gust. Poftă bună!