Aluat pentru pizza

30 minute
mediu
Faina

Ingrediente

  • • 400 g făină Pambac 650
  • • 1 cubuleţ de drojdie proaspătă
  • • 4 linguri cu ulei
  • • 1 cană de cca 250 ml cu apă călduţă
  • • un vârf de cuţit de sare şi unul de zahăr

Mod de Preparare

Fiind îndrăgită, la început, de locuitorii oraşului Napoli, iar mai apoi răspândită peste tot în lume, pizza rămâne unul dintre cele mai populare şi mai gustoase feluri de mâncare.

Pe lângă faptul că este un preparat versatil, ce poate fi servit cu familia, cu prietenii, sau atunci când pur şi simplu îţi doreşti ceva gustos şi rapid, pizza poate fi reinterpretată şi pregătită după placul tău, cu ingrediente simple, pe care sigur le găseşti oricând în bucătărie.

Cea mai importantă parte a pizzei este, bineînţeles, aluatul. Această reţetă îţi va arăta cât de uşor poţi prepara acasă o pizza delicioasă cu un blat perfect.

Pentru a frământa aluatul cu uşurinţă, vei avea nevoie de un vas adânc. Pentru început, toarnă cana de apă în vasul de frământat şi adaugă cubuleţul de drojdie.

După ce drojdia s-a dizolvat cât mai bine, adaugă cele patru linguri de ulei, sarea şi zahărul. Peste această mixtură, pune făina Pambac, cernută în ploaie. Dacă este nevoie, mai poţi adăuga puţină apă.

Amestecă continuu cu o lingură, până când sunt încorporate toate ingredientele şi compoziţia devine moale şi omogenă. Din acest moment, trebuie să frămânţi timp de aproximativ 20 de minute. Când aluatul devine elastic şi se desprinde uşor de pe mână, îl poţi pune în frigider.

Va dura aproximativ 6 ore pentru ca acesta să crească şi să poată fi folosit, dar este la fel de bun şi a doua zi. Următorul pas este să întinzi aluatul pe masa de lucru, într-o foaie subţire, de maxim 0,5 cm.

O pizza perfectă trebuie să aibă un blat subţire, crocant la exterior şi pufos în interior.Înainte să întinzi foaia, poţi presăra pe masă griş în loc de făină, pentru ca blatul să iasă uşor crocant.

Poţi adăuga acum orice fel de topping doreşti, dar nu în cantităţi foarte mari, deoarece este bine ca aluatul să respire pentru a se coace uniform.  Nu a mai rămas decât să pui pizza într-o tavă unsă cu puţin ulei sau tapetată cu hârtie de copt şi să o pui la cuptor.


* Pentru 3 pizza