Biscuiţi din făină integrală

30 minute
usor
Faina

Ingrediente

  • • 400 g făină integrală Grania
  • • 2 ouă întregi
  • • 50 g caise deshidratate tăiate bucăţele mici sau stafide/prune uscate, etc.
  • • 70 ml ulei de măsline
  • • 100 ml lapte
  • • 1 linguriţă cu praf de copt
  • • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • • coajă rasă de lămâie
  • • un praf de sare

Mod de Preparare

O reţetă simplă şi rapidă pentru cei pasionaţi de dulciuri, dar şi de menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Biscuiţii cu făină integrală au un aport mare de fibre şi sunt o alegere perfectă pentru micul dejun, lângă ceaşca de cafea, sau ca snack între mese. De asemenea, pot fi o gustare potrivită şi pentru copii.

Pentru început, trebuie să baţi cele două ouă împreună cu sarea şi zahărul, adăugând, mai apoi, fructele deshidratate şi coaja de lămâie.

Avantajul acestei reţete este că poate fi foarte uşor adaptată, deci poţi folosi orice fel de fructe deshidratate doreşti, sau alune, nuci, fulgi de cocos, ovăz, etc.

Mai mult decât atât, zahărul este un ingredient opţional, biscuiţii fiind delicioşi şi fără acesta, datorită fructelor.

După ce ai amestecat ingredientele, lasă-le 30 de minute, pentru a se hidrata fructele. Apoi, adaugă uleiul în fir subţire şi laptele. Amestecă, într-un bol separat, făina integrală Grania cu praful de copt şi încorporează-le în compoziţie. După ce ai obţinut un aluat moale şi omogen, presară puţină făină pe blatul de lucru şi întinde o foaie subţire de aluat. Poţi începe acum să decupezi biscuiţii în forme potrivite ca mărime.

La final, pune biscuiţii într-o tavă neunsă şi bagă-i în cuptor, la foc mijlociu, timp de 15 – 20 de minute. Pentru a-i menţine proaspeţi cât mai mult timp, îi poţi păstra într-un recipient închis.