Borş moldovenesc cu tăiţei

80 minute
mediu
Paste

Ingrediente

  • o găină
  • tăiţei cuib Pambac
  • 1 litru apă
  • 1 litru borş
  • 1 legătură lobodă
  • ceapă
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov
  • verdeaţă (leuştean, pătrunjel)
  • sare

Mod de Preparare

Pentru acest borş moldovenesc, e indicat să foloseşti o carne de găină cât mai bună, pentru ca aroma rezultată să fie cât mai gustoasă. Cât despre tăiţei, cei de la Pambac au acelaşi gust cu cei făcuţi în casă, folosindu-i vei ajunge, mult mai rapid, la acel gust tradiţional din bucătăria românească.

Spală şi curăţă carnea cu grijă şi pune-o la fiert în apă sărată. Ai grijă să scoţi spuma des, în timpul fierberii. Îţi vei da seama că găina s-a fiert atunci când se desprinde cu uşurinţă de pe oase.

Între timp, poţi pregăti legumele – curăţă-le de coajă şi toacă-le cubuleţe sau dă-le prin răzătoare. Atunci când carnea e bine fiartă, o poţi scoate din oală pe un tocător, pentru a-i scoate oasele.

În zeama rămasă în oală, adaugă legumele tocate (ceapa, morcovul, ţelina şi loboda) şi lasă-le la fiert. Următorul pas este să adaugi carnea tăiată bucăţi mai mărunte şi să mai laşi câteva minute la fiert.

Acum poţi să te ocupi şi de borş – da-I o fiertură într-o oală separată şi apoi îl poţi adăuga în oala cu carne şi legume. În acelaşi timp, poţi pune la fiert în borş şi tăiţeii cuib.

La final, presară verdeaţa proaspătă pe deasupra borşului. Poftă bună!