Chipsuri de mălai cu chives, parmezan şi sos de avocado cu iaurt

40 minute
expert
Malai

Ingrediente

  • 750 ml supă de legume
  • 160 g mălai Pambac
  • 10 g chives
  • 30 g parmezan tăiat mărunt
  • 100g gris
  • aprox. 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
  • sare şi piper proaspăt râşnit
  • 2 avocado
  • 100g iaurt grecesc
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • 1 vârf coajă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Mod de Preparare

Chives sunt folosite în mai multe bucătării europene, fiind apreciate datorită gustului proaspăt pe care îl oferă unei reţete. Un exemplu ar fi bucătăria franceză, unde chives se folosesc cel mai des în combinaţie cu alte ierburi aromatice, presărate deasupra mai multor tipuri de reţete.

Gustul aduce cu cel de ceapă verde sau de praz, dar chives au un gust mai puţin pregnant.

Reţeta de chipsuri de mălai cu chives, parmezan şi sos de avocado cu iaurt a fost testată de Mazilique.ro. Iată, pe scurt, care sunt paşii pentru a pregăti o gustare delicioasă, în care mălaiul joacă un rol principal.

Începi cu a face o mămăligă, în supa de legume care e în clocot. Timp de 10-15 minute, trebuie să fierbi mămăliga şi să amesteci des. După această perioadă, lichidul ar trebui să fi fost absorbit, deci poţi adăuga şi parmezanul, dar şi firele de chives, tocate.

Următorul pas e să întinzi mămăliga pe un tocător, într-un strat cât se poate de subţire. Lasă la răcit, în frigider, apoi taie bucăţi potrivite din stratul de compoziţie. Trece bucăţile rezultate prin griş, şi apoi pune-le la prăjit într-o tigaie încăpătoare şi suficient ulei.

Sosul îl poţi face în câteva minute – pune toate ingredientele (iaurtul, cei doi avocado, zeama şi coaja de lămâie şi o lingură de ulei de măsline) în blender şi mixează-le.

Dacă vrei să vezi mai multe imagini din prepararea reţetei de chipsuri de mălai cu chives şi sos de avocado cu iaurt, vizitează Mazilique.ro.

*Pentru trei-patru porţii