Loboda e una din cele mai sănătoase verdeţuri de primăvară, de care trebuie să profiţi cât mai mult. Reţeta de ciorbă de lobodă este excelentă, rapid de făcut şi îţi va aduce (ţie şi familiei tale) un aport de vitamine si minerale. E potrivită chiar şi în cure de detox, fiindcă e extra light.
Ciorba de lobodă îţi va aduce aminte, cu siguranţă, de primăverile din copilărie, aşa că încearcă o reţetă tradiţională, dreasă cu smântână şi ou.
Începe cu spălatul frunzelor, apoi rupe frunzele şi taie-le fâşii. Curăţă ceapa şi usturoiul, apoi taie-le mărunt.
Prima oară, trebuie să pui la călit ceapa, până se rumeneşte uşor. Apoi, adaugă aproximativ un litru jumătate de apă clocotită şi loboda tăiată fâşii. După ce toate au fiert foarte bine (20 de minute ar trebui să fie suficient), adaugă pătrăţelele cu ou în ciorbă şi mai lasă la fiert un timp, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Între timp, poţi pregăti borşul, smântâna şi oul. Borşului trebuie să îi tragi un clocot şi apoi îl poţi adăuga în ciorbă. Smântâna şi oul bătut bine se adaugă la final, după ce în prealabil ai potrivit ciorba de sare şi piper.
La final de tot, presară usturoiul tăiat mărunt şi leuşteanul (de preferat verde). Ciorba de lobodă, sănătoasă şi light, poate fi acum servită.
*Pentru zece porţii