O reţetă de ciorbă hrănitoare, clasică, cu pui, legume şi smântână, perfectă pentru un prânz sau o cină în familie.
Există două modalităţi de a pregăti carnea pentru acest tip de ciorbă. O poţi fie fierbe întreagă (fie că ai cumpărat piept de pui sau un pui întreg) şi apoi, după ce şi-a lăsat aroma în apă, să o tai în bucăţi, fie să o tai încă de când este crudă în bucăţi mici şi apoi să o laşi în oală. Poţi alege varianta potrivită în funcţie de carne ape care o ai la dispoziţie.
O dată pusă la fiert carnea (în aproximativ 2 litri de apă rece), trebuie doar să îi adaugi o lingură rasă de sare şi să o laşi până când îşi schimbă textura şi devine fragedă. Între timp, taie ceapa şi zarzavatul (morcovul, pătrunjelul şi ţelina). Apoi, pune-le la călit câteva minute, într-un strop de ulei. Nu trebuie prăjite foarte bine, ci ţinute în tigaie doar cât îşi schimbă un pic culoarea. Apoi, adaugi zarzavatul astfel călit în supa de carne.
Apoi, poţi curăţa dovleceii de coajă şi de seminţe, roşiile şi ardeii. Toate se taie cubuleţe. Se adaugă în supă doar după ce carnea de pui este deja fiartă. Aceste legume au un timp de fierbere destul de scurt şi dacă le pui prea devreme, rişti să le pierzi consistenţa naturală.
După ce ai adăugat toate legumele, mai laşi la fiert 15 – 20 de minute. Spre final, poţi adăuga şi tăieţeii, direct în supă, astfel încât să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Ultimul pas este să fierbi borşul separat, apoi să îl adaugi în ciorbă. Poţi drege borşul cu smântână şi apoi, poţi adăuga verdeaţă tocată.
*Pentru zece porţii