Ciorbă de roşii cu smântână şi fidea cu ouă

40 minute
usor
Paste

Ingrediente

  • 1 kg roşii
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 50 g fidea de casă Pambac cu ouă
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • smântână

Mod de Preparare

Ciorba de roşii poate deveni foarte rapid preferata familiei tale, datorită gustului său dulce şi consistent. Este uşor de făcut, iar dreasă cu smântână va fi un adevărat deliciu, fie că o serveşti fierbinte sau rece.

Ca în orice reţetă bună, totul începe de la ingrediente. Alege roşii cât mai coapte, un pic moi. Pentru a le decoji, le poţi fie ţine câteva minute în apă fierbinte, sau, pentru mai multă savoare, le poţi pune pe grătar până când cojile sunt uşor de îndepărtat.

Apoi, următorul pas este să dai pe răzătoare morcovii şi ţelina şi să tai mărunt ceapa. Pune o oală pe foc cu un pic de ulei şi pune legumele tăiate la călit. După câteva minute, adaugă roşiile decojite şi tăiate mărunt, ardeiul gras tăiat mărunt, pune cantitatea de apă necesară şi lasă la fiert.

Verifică legumele din când în când iar atunci când acestea sunt moi, poţi adăuga fideaua Pambac cu ouă. Urmează mărarul tăiat mic şi un pic de ulei.

Smântâna o poţi adăuga fie în farfurie, atunci când serveşti ciorba, fie direct în oală. Poftă bună!