Ciorbă de tarhon cu fidea

80 minute
mediu
Paste

Ingrediente

  • 200 g fidea cuiburi Pambac
  • 1/2 kg carne de vițel
  • 1 ceapă mijlocie
  • morcov, țelină, pătrunjel (în total 80 g)
  • 1 gălbenuș
  • 100 ml smântână
  • ulei
  • tarhon
  • sare
  • piper după gust

Mod de Preparare

Primul pas atunci când vrei să faci o ciorbă de tarhon este alegerea cărnii. Pentru această reţetă, e important să alegi carne de viţel, care e mult mai fragedă şi va fi mai uşor de fiert decât cea de văcuţă.

Înainte de a pune carnea la fiert, e bine să o speli cu apă rece şi apoi să o tai cubuleţe. În aproximativ trei litri de apă pui sare şi apoi adaugi carnea. În timpul fierberii, e important să aduni spuma care se adună la suprafaţa apei, şi să o arunci. Acest detaliu e important, pentru ca altfel rişti ca ciorba să fie tulbure.

Lasă carnea la fiert timp de jumătate de oră, chiar 40 de minute.

Între timp, poţi să pregăteşti legumele pentru ciorbă. Se curăţă morcovul, pătrunjelul şi ţelina. Apoi, se rad toate pe răzătoarea mică, lucru care va ajuta ca aroma lor să fie mai pregnantă în ciorbă. Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit într-o tigaie în care ai pus 2-3 linguri de ulei. Apoi, se adaugă zarzavaturile, sare şi piper. Se lasă toate la călit câteva minute, până îşi schimbă textura şi apoi se adaugă la supă.

Atunci când carnea e aproape fiartă, de-abia atunci poţi pune în supă şi cuiburile de fidea. E important să laşi fideaua să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Între timp, poţi pregăti borşul – se fierbe rapid şi apoi se pune peste carne şi legume. La final, dregi ciorba cu gălbenuş de ou şi un pic de smântână şi se presară tarhonul tocat mărunt.

*Pentru zece porţii