Ciorbă de verdeţuri cu frunzuliţe cu ouă

20 minute
usor
Paste

Ingrediente

  • 200 g paste frunzulițe cu ouă Pambac
  • 1 farfurie adâncă plină cu verdețuri (frunze de lobodă, de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, leuștean)
  • 1 l borș
  • 2 linguri smântână
  • 1 gălbenuș
  • sare, piper după gust

Mod de Preparare

O reţetă de ciorbă de care te poţi bucura toată primăvara şi pe care o poţi adapta şi în restul sezoanelor, în funcţie de verdeaţa de sezon– este plină de vitamine şi minerale, va fi un aliat de încredere atunci când vrei sa introduci în dietă preparate fresh, care să ajute la o cură de detox.

Pentru ciorba de verdeţuri, ai foarte multe variante – poţi folosi frunze de lobodă, de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, leuştean însă atâta vreme cât îţi plac gusturile, poţi îmbogăţi ciorba cu orice tip de verdeaţă de sezon.

Prima etapă în prepararea ciorbei de verdeţuri este să speli toată verdeaţa şi să o tai mărunt înainte de a o pune la fiert. Alternativ, dacă preferi ceapa galbenă în ciorbă, cu usturoi, poţi să o cureţi, să o pui la călit şi să adaugi amestecul la fiert, peste verdeaţă.

Fiindcă verdeaţa nu are nevoie de foarte mult timp ca să fiarbă, poţi adăuga frunzuliţele cu ouă de la Pambac destul de repede în supă. E important să le laşi la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

La final, fierbe rapid borşul şi toarnă-l în oala în care fierbe verdeaţa. Potriveşte cu sare şi piper. Pentru extra savoare, poţi să dregi ciorba cu smântână şi un gălbenuş de ou.

*Pentru zece porţii