Ciorbă ţărănească de legume cu fidea cu ouă

90 minute
mediu
Paste

Ingrediente

  • • 2.5 l apă
  • • 1 litru zer (sau 500 g. iaurt diluat cu apă)
  • • o mână de mazăre
  • • o mână de fasole verde
  • • 2 cartofi
  • • 1 ceapă
  • • 1 morcov
  • • 1 pătrunjel
  • • 2-3 roşii
  • • 50 g fidea Pambac cu ouă
  • • o legătură mărar
  • • o legătură pătrunjel
  • • sare

Mod de Preparare

Această ciorbă ţărănească este foarte gustoasă şi bogată în vitamine, datorită legumelor. Poate fi consumată atât fierbinte, cât şi rece, deci este o mâncare potrivită pentru toate anotimpurile.

Poţi adăuga, în funcţie de sezon şi de ceea ce îţi place mai mult, şi alte legume, precum dovlecel verde, ardei gras, conopidă, păstărnac sau ţelină. Cu cât mai multe legume, cu atât mai multe vitamine şi un gust deosebit.

Mai întâi, curăţă zarzavatul şi ceapa şi taie-le mărunt. Pune-le la fiert în apă rece, împreună cu mazărea. După ce apa şi-a atins punctul de fierbere, poţi adăuga şi fasolea. Mai lasă legumele să fiarbă câteva minute.

În acest timp, dă roşiile pe răzătoare şi taie cartofii cuburi, apoi adaugă-le peste legumele care fierb. Înainte ca legumele să fiarbă complet, pune sare, după gust, şi toarnă zerul.

Dacă nu ai zer sau îţi doreşti să îl înlocuieşti, poţi folosi iaurt diluat cu apă sau borş, dacă îţi place gustul acestuia. Pentru un plus de gust, poţi pune în ciorbă şi o foaie de dafin. La final, adaugă verdeaţă şi fideaua Pambac şi mai lasă ciorba să fiarbă 4 minute.

O poţi servi imediat ce este gata, dar şi rece, cu pătrunjel verde tocat deasupra şi cu ardei iute.