Clătite cu mere

30 minute
usor
Faina

Ingrediente

  • • 2 căni cu făină Pambac tip 650
  • • 2 căni cu lapte bătut
  • • 2 ouă
  • • 3 linguri cu ulei
  • • 3 linguri cu zahăr
  • • un plic de zahăr vanilat
  • • 1/2 linguriţă cu bicarbonat
  • • 1/4 linguriţă cu sare
  • • 1/2 linguriţă cu scorţişoară
  • • 2 mere

Mod de Preparare

Chiar dacă pare greu de crezut, clătitele au reprezentat un preparat de succes încă din antichitate, pe când grecii le numeau “teganites”, după numele tigăii în care le găteau. Fiind un preparat foarte rapid, uşor şi adaptabil, clătitele sunt şi astăzi o alegere extrem de populară pentru micul dejun sau pentru desert.

Acestea pot fi consumate cu nenumărate umpluturi sau topping-uri, de la fructe, până la nuci, miere, dulceaţă, ciocolată, îngheţată, etc. Iată o reţeta de clătite cu umplutură de mere şi scorţişoară, perfecte pentru micul dejun.

Începe prin a amesteca, într-un castron, iaurtul cu cele două ouă, cu uleiul, zahărul şi pliculeţul de zahăr vanilat. Apoi, într-un alt castron, amestecă făina Pambac cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat şi un sfert de linguriţă de sare. Peste făină, adaugă amestecul de iaurt cu ouă şi amestecă lejer câteva minute, după care lasă compoziţia să se odihnească. În acest timp, poţi pregăti merele. În funcţie de preferinţele tale, le poţi curăţa de coajă şi tăia felii foarte subţiri, sau le poţi da pe răzătoarea mare. Pentru aceste clătite, cele mai bune sunt merele dulci acrişoare şi nu foarte zemoase.

După ce ai pregătit merele, le poţi adăuga în aluatul de clătite, punând, apoi, jumătate de linguriţă de scorţişoară. Dacă îţi plac aromele mai puternice, poţi adăuga nucşoară, esenţă de rom, vanilie sau migdale. Lasă din nou aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute.

La final, într-o tigaie de teflon, unsă cu puţin ulei, pune câte două linguri de aluat şi întinde-l cât să prindă o formă rotundă. Potriveşte focul, astfel încât clătitele să nu se ardă şi să rumenească uniform. Odată ce pe suprafaţa clătitei se vor forma bule mici, întoarce-o pe partea cealaltă cu ajutorul unei spatule. Poţi servi clătitele calde dar şi reci, cu miere, nucă măcinată, pudrate cu zahăr sau scorţişoară.