Reţeta de cornuri dulci e simplu de făcut şi poate fi un desert de weekend perfect. Cornurile pot fi umplute cu nucă, mac, ciocolată, rahat sau magiun, în funcţie de preferinţe.
Mai întâi, trebuie să desfaci drojdia într-o lingură de lapte călduţ. Cerne făina şi apoi adaugă deasupra drojdia, gălbenuşurile, cantitatea de ulei, zahărul, cel simplu şi cel vanilat, dar şi esenţă de rom şi un praf de sare.
Amestecă în continuu compoziţia, la început cu lingura, apoi, când deja ai o consistenţă mai groasă, poţi să frămânţi cu mâna. Atunci când frămânţi, toarnă şi untul topit, puţin câte puţin.
Lasă aluatul rezultat să crească, la cald, pentru aproximativ o oră. Apoi, răstoarnă coca pe masa pe care ai presărat făină. Întinde aluatul, apoi împarte-l în trei părţi egale. Fiecare parte trebuie apoi întinsă bine, şi tăiată în raze, în opt bucăţi. Fiecare bucată se rulează dinspre baza triunghiului rezultat.
Apoi, poţi adăuga o umplutură de dulceaţă sau ciocolată. Rulează cornurile şi lasă-le un timp din nou la cald, la crescut. Apoi, bagă-le la copt, în cuptorul preîncălzit, dar înainte unge-le cu un ou bătut. Se rumenesc la foc iute, până capătă o crustă aurie. Poftă bună!