Cupcakes cu mălai şi căpşuni

40 minute
mediu
Malai

Ingrediente

  • 150 g unt moale
  • 150 g zahăr
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • 90g mălai Pambac
  • 150g de făina albă
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură lapte
  • 3 ouă
  • 140 g de zahar pudră
  • 2 linguriţe de suc de lămâie
  • aprox. 12 căpşuni

Mod de Preparare

O reţetă creativă, testată de mazilique.ro, care foloseşte mălaiul Pambac într-o combinaţie neaşteptată, în brioşe gustoase cu căpşuni.

Cu ajutorul unui mixer, amestecă untul cu zahărul, pentru a face compoziţia brioşelor. Adaugă ouăle bătute şi laptele, apoi făina albă, bicarbonatul şi coaja de lămâie. În amestec, poţi adăuga şi bucăţile de căpşuni (e bine să le tai înainte, dar nu foarte mărunt).

Pune la cuptor brioşele, în hârtie specială şi lasă-le la copt aproximativ 20 de minute.

Între timp, pregăteşte glazura – cerne zahărul pudră într-un castron, apoi căpşunile mixate (adaugă-le şi un pic de zeamă de lămâie). Ar trebui să îţi iasă o compoziţie lichidă, un pic mai groasă. Toarnă glazura peste brioşe şi pune pe fiecare brioşă câte o căpşună.

Dacă vrei să vezi reţeta în poze şi gifs,  intră şi pe mazilique.ro.

*Pentru 12 bucăţi