Gogoşile sunt un desert care se prepară destul de rapid şi sunt la îndemâna oricui, datorită faptului că nu necesită ingrediente greu de găsit. Mai mult decât atât, se potrivesc perfect categoriei de comfort food. Deşi le putem găsi în aproape orice magazin sau cofetărie, cele mai bune gogoşi rămân cele făcute în casă.
Pentru început, dizolvă drojdia în puţin lapte cald. Într-un vas adânc, cerne făina Grania, iar în mijlocul ei toarnă, pe rând, o ceşcuţă de lapte cald, untul topit, cele două ouă, esenţa de rom, sarea şi drojdia dizolvată în prealabil.
În continuare, amestecă bine compoziţia cu o lingură de lemn, până dispar toate cocoloaşele. Rezultatul va trebui să fie o cremă bine legată. Dacă vrei, poţi amesteca în aluat o mână de stafide, pentru un gust dulce acrişor. Ultimul pas este să laşi aluatul la crescut, timp de o oră, într-un loc cald, ferit de curent.
După ce aluatul a crescut, poţi pune pe foc o tigaie cu ulei. Ia cu lingura bucăţi mici din aluat şi pune-le cu grijă în uleiul încins, întorcându-le, din când în când, pe ambele părţi, până devin aurii. Poţi servi gogoşile presărate cu zahăr vanilat, umplute cu vanilie, cu gemul tău preferat, sau le poţi îmbrăca în glazură de ciocolată, pentru un efect spectaculos.