Grişul cu lapte este unul dintre deserturile copilăriei, pe cât de simplu, pe atât de gustos. Este o gustare perfectă, atât pentru copii, cât şi pentru adulţii care vor să îşi aducă aminte de vremurile când mâncau grişul făcut de bunica sau de mama.
Grişul cu lapte, simplu, îndulcit cu miere în loc de zahăr, este o gustare potrivită şi pentru bebeluşii aflaţi în perioada de diversificare a gusturilor.
Fiind atât de simplu şi rapid, grişul poate fi preparat în numeroase variante. Îl poţi servi sub formă de budincă, cu cremă de zahăr ars, dulceaţă de orice fel, scorţişoară sau chiar ciocolată. De asemenea, poate constitui o alternativă delicioasă ca blat pentru torturi sau prăjituri.
Mai întâi, pune laptele la fiert împreună cu zahărul vanilat şi cu un praf de sare.
Când laptele începe să clocotească, poţi presăra grişul Pambac, în timp ce amesteci cu o lingură, pentru a nu se forma cocoloaşe.
După ce ai adăugat grişul, trebuie să îl mai laşi să fiarbă circa 10 minute. La final, toarnă grişul în cupe şi lasă-l să se răcească puţin. Îl poţi servi cu diferite siropuri, dulceţuri, gemuri sau scorţişoară măcinată.