Pâinişoară cu ciocolată

50 minute
mediu
Faina

Ingrediente

  • • 400 g făină Pambac 000
  • • 300 g zahăr
  • • 2 ouă
  • • 150 g unt (pentru varianta de post poate fi folosită margarină)
  • • 3 linguriţe cu cacao
  • • lingură cu gem de caise
  • • 2 pliculeţe cu praf de copt
  • • o linguriţă cu ulei

Mod de Preparare

Pâinişoara cu ciocolată este un desert care se prepară foarte uşor, din ingrediente simple, pe care sigur le poţi găsi oricând în propria bucătărie. Este foarte potrivită ca mic dejun, alături de o ceaşcă de cafea sau de ceai.

Conţine o cantitate nu foarte mare de cacao, destul cât să îţi dea un boost de energie necesar pentru a-ţi începe ziua. O poţi servi, însă, şi ca o gustare rapidă şi delicioasă pe timpul zilei.

Începe prin a amesteca ouăle întregi cu linguriţa cu ulei şi praful de copt. Dacă îţi doreşti ca pâinea să capete o consistenţă mai pufoasă şi să semene mai curând cu o prăjitură decât cu un produs de panificaţie, mai poţi adăuga un albuş de ou. Apoi, adaugă zahărul şi bate compoziţia spumă.

Adaugă gemul de caise, cele trei linguriţe de cacao şi făina Pambac, amestecând, continuu cu o lingură de lemn, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Pentru un gust intens de ciocolată, folseşte pudra de cacao naturală. În final, vei obţine o compoziţie moale şi omogenă.

Pregăteşte o tavă potrivit de mare, tapetata cu făină şi pune aluatul în ea. Nu mai rămâne decât să coci pâinea cu ciocolată la foc potrivit, până când prinde consistenţa unui chec pufos. Poate fi servită simplă sau ornată cu cremă de vanilie, frişcă, nuca măcinată, fulgi de migdale sau de cocos.