Papanaşi de mămăligă

15 minute
mediu
Malai

Ingrediente

  • • 1.5 litri lapte sau apă
  • • 500 g mălai extra Pambac
  • • 1 lingură rasă de sare
  • • 1 lingură unt
  • • 200 g brânză de burduf sau caşcaval ras
  • • pesmet
  • • 1-2 ouă
  • • smântână
  • • ulei pentru prăjit

Mod de Preparare

Iată o reţetă pentru un preparat simplu, rapid şi foarte gustos, ce poate constitui o masă foarte săţioasă.

Papanaşii din mămăligă nu se servesc cu dulceaţă şi nu au legătură cu gogoşile pufoase, prăjite în ulei încins. Sunt, însă, la fel de gustoşi şi chiar mai uşor de preparat decât renumitul desert.

Pentru început, prepară o mămăligă din lapte, mălai Pambac şi sare. După ce a fiert mămăliga, poţi adăuga, pe rând, branza şi untul. În funcţie de preferinţele tale, poţi folosi, în loc de brânză, caşcaval, sau brânză dulce. Amestecă până când s-au încorporat toate ingredientele, iar compoziţia este omogenă. 

În continuare, ia bucăţi de mămăligă, turteşte-le puţin şi da-le prin ou bătut şi pesmet. Într-o tigaie cu ulei încins, sau unt, rumeneşte papanaşii de mămăligă.

Dacă vrei, îi poţi pregăti şi la cuptor. Aşază bulgarii de mămăligă, daţi prin ou şi pesmet, într-o tavă unsă cu puţin unt. Dacă mai ai pesmet rămas, îl poţi turna deasupra papanaşilor de mămăligă, pentru că aceştia să devină şi mai crocanţi la suprafaţă.

Lasă papanaşii în cuptor până când se rumenesc. Îi poţi servi calzi, cu smântână deasupra.