Secretul reţetei de paste cu ciuperci constă în tipul de ciuperci folosite. Poţi utiliza doar champignon însă vei ajunge la un sos mult mai aromat dacă adaugi şi câţiva hribi (funghi porcini), care pot fi şi uscaţi. Dacă sunt uscate, ciupercile trebuie rehidratate – adică le laşi 15 minute în apă călduţă şi de-abia apoi le pui în tigaie. O altă idee pentru a adăuga gust sosului de ciuperci pentru această reţetă este să foloseşti un mix de ciuperci de pădure.
Prima etapă – sosul. Pune la călit, în unt, ceapa tocată. După câteva minute, îşi va schimba consistenţa. Nu trebuie să o prăjeşti foarte mult. Adaugă apoi ciupercile, pe care în prealabil le-ai spălat şi le-ai tocat felii. Adaugă vinul, un pic de sare şi un pic de piper şi lasă-le pe foc mic.
În timp ce ciupercile sunt în tigaie, poţi fierbe pastele. E recomandat să adaugi pastele doar după ce apa este clocotită şi după ce ai adăugat în apă o linguriţă de sare şi una de ulei. Lasă elicele la fiert conform timpului necesar, trecut pe ambalaj. Apoi, scurge pastele şi lasă-le câteva minute la răcorit. Nu este recomandat să le treci sub un jet de apă rece decât în cazul în care prepari o salată de paste şi legume proaspete.
Atunci când ciupercile sunt gata, se amestecă cu pastele şi se adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt. Se adaugă sare si piper. Se pot servi cu parmezan ras.
*Pentru patru porţii