Paste “one pot” thai

15 minute
usor
Paste

Ingrediente

  • 400 g spirale Pambac
  • 2 ardei roşii
  • 100 de grame muguri de soia
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • o jumătate de lămâie
  • o legătură de pătrunjel
  • ardei iute măcinat
  • sos thailandez

Mod de Preparare

Tehnica “one pot”pentru reţetele de paste a devenit extrem de populară în ultimii ani. Acest tip de reţetă este perfectă atunci când ai un program aglomerat, datorită timpului scurt necesar pentru preparare. Fără sosuri complicate, fără fiert pastele separat, totul e gata rapid, iar rezultatul e extrem de gustos.

Deşi reţeta “one pot” e mult mai veche, ea a fost redescoperită într-un sat din Italia şi adusă în atenţia publicului de către Marta Stewart, care a promovat-o ca o reţetă minune, ce durează doar câteva minute.

Pe scurt, trebuie să pui toate ingredientele reţetei, împreună cu pastele, într-o oală cu un pic de apă şi să le laşi la fiert. Practic, în această variantă, pastele preiau din gustul legumelor în timp ce fierb, iar gustul de la final iese suprinzător de bun. Poţi explora reţeta “one pot” cu orice ingrediente preferi, însă dacă tot încerci ceva nou, iată o variantă inspirată din bucătăria tailandeză.

Ingredientele se pregătesc rapid. Curăţă şi taie ardeii în fâşii lungi. La fel şi morcovii, curăţă-I şi taie-I în feliuţe subţiri. Usturoiul se taie felii, frunzele de pătrunjel se despart de tulpină, iar jumătatea de lămâie trebuie feliată. Când sunt tocate, poţi aşeza toate legumele într-o tigaie mai înaltă, alături de spiralele Pambac. Poţi adăuga un pic de sare, piper şi în funcţie de gust, ardeiul iute măcinat. Tot în tigaie, poţi pune una-două linguri de sos tailandez.

Adaugă apă – e bine ca toate legumele să fie aproape acoperite de apă, astfel încât e ideal să foloseşti mai degrabă o tigaie cu un diametru mare, decât foarte înaltă.

Acoperă tigaia cu un capac şi pune-o pe foc, până când apa începe să fiarbă. Apoi, redu intensitatea focului şi lasă pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Amestecă din când în când în tigaie, până când lichidul din tigaie se evaporă aproape de tot.

Reţeta de paste “one pot” inspiră la creativitate. Iar această reţetă cu note thai va fi, cu siguranţă, prima din multele reţete de acest tip pe care le vei experimenta.

*Pentru patru porţii