Paste cu sos de lămâie

15 minute
usor
Paste

Ingrediente

  • 250 gr penne Pambac
  • 45 gr unt (80% grasime)
  • 30 gr parmezan razuit
  • coaja de la 1/2 lamaie medie
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • zahăr
  • pătrunjel verde
  • sare, piper negru

Mod de Preparare

Calitatea ingredientelor este primul pas, ca la orice reţetă reuşită. Foloseşte paste de calitate, parmezan gustos şi lămâie aromată. Reţeta de paste cu sos de lămâie este excelentă pentru o masă uşoară, dar cu gust aromat.

Începe cu fiertul pastelor. Pune-le doar în apa deja clocotită. Adaugă un strop de sare şi chiar şi o lingură de ulei, pentru ca pennele să nu se lipească. Fierbe pastele Pambac conform instrucţiunilor de pe pachet.

Într timp, răzuieşte coaja de la jumătate de lămâie şi stoarce sucul. Dacă sucul este foarte, foarte acru, adaugă un pic de zahăr. Pregăteşte untul, răzuie parmezanul şi toacă pătrunjelul.

Când scurgi pastele, păstrează o cană din apa fierbinte în care au fiert. Pune o tigaie mare pe foc, la încălzit, la foc mic. Adaugă pastele în tigaie, cu 100 – 150 ml din apa în care au fiert. Apoi, adaugă în tigaie untul, coaja de lămâie şi un pic de parmezan. Amestecă bine, apoi adaugă pătrunjelul şi piper proaspăt măcinat. La final, pune sucul de lămâie şi amestecă bine, până când pastele sunt acoperite de sosul fin şi cremos.

Poţi servi pastele cu sos de lămâie fierbinţi, cu parmezan pe deasupra.

*Pentru două porţii