Paste la cuptor cu spanac şi smântână

35 minute
mediu
Paste

Ingrediente

  • melcişori Pambac 200g
  • spanac congelat/proaspăt 250g
  • şuncă de Praga 150g
  • parmezan 150g
  • 3 ouă
  • 150 ml smântână
  • 1 roşie

Mod de Preparare

Primul pas pentru a face reţeta de paste la cuptor cu spanac şi smântână este să speli spanacul foarte bine sub jet de apă călduţă. Înainte de acest pas, e bine să tai rădăcinile şi să separi frunzele.  Ideal e să nu laşi spanacul mult timp în apă, ci să clăteşti frunzele până când sunt curate. Dacă foloseşti spanac la pungă, din supermarket, nu e necesar să-l speli, ci doar să-l clăteşti. Dacă foloseşti spanac congelat, e ideal să îl laşi o oră să se dezgheţe înainte să-l foloseşti în reţetă.

Gustul de spanac verde completează foarte bine brânzeturile şi ouăle, ca în această reţetă. După ce ai spălat bine spanacul, poţi să îl amesteci cu smântâna, să baţi ouăle şi să le adaugi în mix. Urmează şunca de Praga, tăiată mărunt şi parmezanul.

Între timp, poţi să pregăteşti pastele de fierbere. Lasă apa să clocotească bine, cu un varf de linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei, pentru ca  pastele să nu se lipească. Respectă timpul de fierbere trecut pe ambalaj şi amestecă uşor în paste, în timpul fierberii. Astfel, nu rişti ca acestea să se lipească.

La final, pune pastele la scurs, fără să le treci neapărat prin apă rece. Lasă-le câteva minute la răcit, timp în care pregăteşte un vas termorezistent încăpător– îl poţi unge cu puţin unt, de exemplu.

Următorul pas este să amesteci bine pastele fierte cu spanacul cu ou şi branză, să pui deasupra feliile de roşii şi apoi poţi pune vasul la cuptorul preîncălzit. De obicei, 20 de minute la cuptor sunt suficiente pentru ca amestecul de ou să se întărească şi totul să prindă atât gust, cât şi o crustă aurie delicioasă. După ce scoţi pastele din cuptor şi le pui în farfurii, mai poţi adăuga un pic de parmezan şi sare, piper, după gust.

Reţeta de melci la cuptor cu spanac şi smântână merge bine cu o salată de sezon.

Spanacul e un puternic antioxidant, are foarte multe minerale, acid folic şi vitamine precum B şi K si e benefic in dietă, pentru că întăreşte organismul, care poate astfel face faţă mai bine perioadelor de astenie. Găseşti spanac gustos în martie-mai şi septembrie-octombrie însă poţi folosi această plantă şi congelată.


*Pentru două porţii