Scoicile cu ton sunt un răsfăţ, perfect pentru o cină cu prietenii sau pentru o masă în familie. O reţetă care are şanse serioase să devină preferata ta!
Dacă foloseşti peşte proaspăt, te asiguri că gustul său va prelua toate aromele complementare – usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline, iar carnea va avea o textură fragedă şi savuroasă.
Începe prepararea reţetei de scoici cu ton prin a tăia peştele în cuburi mari. Apoi, pregăteşte usturoiul, curăţă-l şi toacă-l şi taie şi pătrunjelul. Roşiile din conservă se taie şi ele – fie rondele, mai mari, fie cubuleţe.
Prima dată, pune bucăţile de peşte la prăjit, circa 5 minute, la foc domol. Adaugă sare şi piper, usturoiul şi jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat. Amestecă şi lasă la fiert încă două minute. Apoi, poţi adăuga roşiile şi boabele de coriandru şi laşi totul la fiert la foc moale, până termini de fiert pastele.
Scoicile se pun la fiert în apa clocotită deja, suficient de multă încât să le acopere, după ce ai pus sare şi o linguriţă de ulei în apă. Verifică instrucţiunile de pe ambajal şi lasă scoicile la fiert conform acestora. Poţi să amesteci de câteva ori în paste, în timpul fierberii şi să verifici consistenţa scoicilor cu o furculiţă.
După ce scoicile sunt fierte, pune-le la scurs, le poţi lăsa câteva minute în sită, până finalizezi sosul.
Urmează caperele – le treci sub jet de apă şi le scurgi. Apoi, le poţi pune peste sos, împreună cu restul de pătrunjel verde. Adăugarea pătrunjelului în două ture îi va mări savoarea. Se adaugă şi pastele încă fierbinţi şi scoicile cu ton sunt gata pentru a fi servite.
La final, nu uita de parmezanul ras peste scoici, în farfurie şi de extra piper, dacă îţi plac pastele picante.