Pennele sunt tipul de paste perfect pentru reţetele cu sosuri, datorită formei lor tubulare, care reţine sosul. De regulă, se fierb al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet, dar le poţi fierbe mai mult, în funcţie de preferinţele tale. Caperele sunt mugurii unei plante originare din zona mediteraneană şi se folosesc în special pentru salate şi sosuri. Aroma lor astringentă şi uşor picantă este perfectă în combinaţie cu peştele, carnea de miel sau carnea de porc.
Iată o reţetă de penne cu capere şi somon care nu necesită mult timp de pregătire, fiind perfectă pentru o cină rapidă, simplă, dar în acelaşi timp, sofisticată.
Mai întâi, pune pennele la fiert, într-un vas cu apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru ca pastele să aibă gust şi să nu se lipească în timpul fierberii, pune în apă un praf de sare şi un strop de ulei. În timp ce pastele se fierb, poţi pregăti sosul. Toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit într-o tigaie cu puţin ulei. După ce s-a călit, poţi adăuga caperele, coaja de lămâie şi smântâna.
Fierbe sosul până obţii o consistenţă cremoasă. Apoi, taie somonul în bucăţi potrivite. Scurge pastele şi aşază-le într-un bol, apoi toarnă sosul peste ele, împreună cu bucăţile de somon afumat. Le poţi servi ornate cu rozmarin sau pătrunjel proaspăt.