Penne cu carne de porc, măsline şi ciuperci

35 minute
mediu
Paste

Ingrediente

  • • 200 g penne
  • • 250 g muşchi de porc
  • • 200 g ciuperci
  • • 100 g măsline
  • • 50 g caş de oaie
  • • 2 roşii în bulion
  • • zeama de la ½ de lămâie
  • • 2 ouă
  • • 150 ml ulei
  • • 2 căţei de usturoi
  • • sare
  • • piper
  • • busuioc

Mod de Preparare

Această reţetă combină trei gusturi diferite, dar care se potrivesc de minune. Carnea de porc, măslinele şi ciupercile, împreună cu pennele fierte al dente creează un preparat inedit, savuros, care este gata în doar 35 de minute.

Începe prin a pune apa la fiert, adăugând un praf de sare şi o linguriţă de ulei. După ce apa a dat în clocot,  adaugă pastele şi lasă-le să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet.

După ce pastele au fiert, este timpul să le strecori, să le treci printr-un jet de apă rece şi să le laşi la scurs. În timp ce pastele se scurg de apă, spală carnea de porc şi tai-o felii julienne. Apoi, căleşte-o în puţin ulei. Curăţă ciupercile, toacă-le felii şi adaugă-le peste carne, continuând să le caleşti timp de 10 minute.

Adaugă, treptat, câte puţină apă călduţă, până când carnea şi ciupercile au fiert.

Curăţă măslinele de sâmburi şi taie-le în sferturi, toacă şi roşiile bucăţele şi amestecă totul cu pastele, carnea şi ciupercile fierte. Adaugă peste acest sos cele două ouă bătute cu zeamă de lămâie, sare şi piper după gust. Aşază preparatul într-un vas termorezistent, pe care l-ai uns, în prealabil, cu puţin ulei.

Rade deasupra brânză, caşcaval sau parmezan, presară puţin busuioc şi pune tava în cuptor pentru 20 de minute.