Această reţetă este perfectă pentru o masă rapidă, gustoasă şi cremoasă. Datorită faptului că nu conţine carne, este un preparat potrivit şi pentru perioadele de post.
Seminţele de pin au fost folosite timp de secole în scopuri culinare. În Grecia Antică erau conservate în miere, iar triburile de indieni Hopi şi Navajo le apreciau foarte mult ca sursă de proteine. Sunt bogate în vitamine, minerale şi grăsimi indispensabile bunei funcţionări a organismului.
Pentru început, pune într-un blender usturoiul, frunzele de busuioc, pătrunjelul şi menta şi prepară un sos din toate aceste ingrediente. Adaugă, la final, uleiul de rapiţă, sarea şi piperul, şi amestecă foarte bine.
Pune sosul deoparte şi începe să pregăteşti pennele Pambac. Într-o oală cu apă, pune pennele Pambac la fiert, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. După ce au fiert, scurge-le bine şi clăteşte-le într-un jet de apă rece. Apoi, într-o tigaie, încinge uleiul de rapiţă şi pune la prăjit seminţele de pin şi ciupercile curăţate şi tăiate în prealabil. Prăjeşte-le timp de câteva minute,până când capătă o culoare arămie.
Nu mai rămâne decât să pui pastele în tigaia cu ciuperci şi seminţe de pin şi să adaugi sosul condimentat. Amestecă bine şi serveşte preparatul cald, alături de un pahar de vin.