Numele acestei reţete spune totul despre conţinutul ei. Quattro formaggi este faimosul amestec din patru feluri de brânză, care se foloseşte cel mai des pentru pizza, dar este la fel de delicios şi în combinaţie cu pastele.
Quattro formaggi nu are un mixt definit de brânzeturi, deci poţi folosi orice feluri de brânză doreşti, după bunul tău plac. Cu toate acestea, o reţetă perfectă ce conţine quattro formaggi trebuie să aibă în combinaţie o brânză cu mucegai (gorgonzolla), o brânză tare, ca cea de oaie şi o brânză moale, cum este mozzarella.
Într-o oală cu apă, în care ai adăugat şi un praf de sare, pune pastele la fiert, urmând indicaţiile de pe ambalaj.
Între timp, taie în cubuleţe parmezanul, gorgonzola, caşcavalul şi mozzarella.
Într-o tigaie încinsă, topeşte untul, împreună cu smântâna. În această cremă, încorporează brânzeturile tocate. Dacă vrei, poţi adăuga şi pătrunjel verde tocat, pentru un gust fresh şi un aspect plăcut. Nu mai rămâne decât să adaugi pastele fierte şi scurse în prealabil, peste sosul aromat de brânzeturi.
Amestecă foarte bine şi serveşte-le cât sunt calde, cu parmezan ras deasupra. Dacă ţi-a mai rămas pătrunjel proaspăt tocat, îl poţi adăuga şi pe acesta. Rezultatul va fi unul delicios.