Penne cu roşii uscate, sos pesto şi măsline

30 minute
mediu
Paste

Ingrediente

  • 400 g penne Pambac
  • Sos pesto (din busuioc sau leurdă)
  • 80 – 100 de grame de măsline verzi, fără sâmburi
  • ulei de măsline
  • parmezan
  • sare şi piper

Mod de Preparare

Reţeta de penne cu roşii uscate şi sos pesto e foarte des întâlnită în bucătăria italiană, mai ales ca propunere de reţetă pentru prânz.

Iar sosul de pesto, cu origini genoveze, e foarte rapid de făcut – într-un blender, pui două legături de busuioc, adaugi muguri de pin, ulei de măsline, parmezan, usturoi şi ulei de măsline. Sosul pesto e gata în câteva minute.

Dacă îţi place să adaptezi reţetele tradiţionale folosind mai degrabă ingrediente locale, poţi experimenta acest tip de sos cu leurda în loc de busuioc şi miez de nucă în loc de muguri de pin. Mai ales primăvara, te vei bucura de un sos cu gust intens, fresh şi plin de vitamine.

După ce ai terminat sosul de pesto, poţi fierbe pastele. În apa pusă pe foc pune un strop de sare şi o linguriţă de ulei, apoi, atunci când apa din oală fierbe, poţi adăuga şi pastele uscate. Atunci când pastele sunt fierte, conform timpului trecut pe ambalaj, le poţi scurge de apă,  într-o sită încăpătoare.

Următorul pas este să amesteci pastele cu sosul pesto, cu roşiile uscate şi cu măslinele verzi. Se servesc cu parmezan şi piper proaspăt râşnit.

*Pentru patru porţii