Pizza vegetariană cu blat integral

40 minute
mediu
Faina

Ingrediente

  • 250 g făină integrală Grania
  • 200 ml apă caldă
  • 1 cub drojdie proaspata
  • ulei de măsline
  • 100 grame sos roşii
  • 200 g mozzarella
  • frunze busuioc proaspăt
  • frunze de rucola
  • roşii uscate
  • zahăr, sare, piper, oregano, busuioc, ardei iute măcinat

Mod de Preparare

Pizza vegetariană cu blat integral e o variantă light a tradiţionalei reţete italiene, pe care o poţi face acasă foarte uşor.

Primul pas este să pregăteşti aluatul. Amestecă apa caldă cu un pic de zahăr şi cu drojdia, cu un pic de făină presărată deasupra. Lasă amestecul 15-20 de minute la cald.

Între timp, pregăteşte un alt castron, în care pune făina cu sare. Toarnă deasupra amestecul de drojdie (care e deja activat), şi un pic de ulei de măsline. Frământă aluatul timp de aproximativ un sfert de oră, până când capătă o consistenţă elastică. Acum trebuie să laşi aluatul la dospit, la căldură, până creşte suficient de mult, aproximativ o oră.

Apoi, întinde făină pe blatul de lucru şi răstoarnă aluatul. Întinde aluatul în forma tăvii, însă nu foarte subţire. Unge tava cu un pic de ulei, apoi pune aluatul în tavă. Acum, poţi lăsa tava acoperită, timp de câteva minute.

Urmează sosul de roşii, în care poţi integra oregano, ardei iute, busuioc, în funcţie de preferinţe.

Pe aluatul din făină integrală, pune sosul, din belşug, apoi aşează restul ingredientelor – mozzarella, rucola, frunze de busuioc, roşii uscate. După 20 – 30 de minute la cuptor, pizza vegetariană cu blat integral e gata.

*Pentru patru porţii