Prăjitură cu cireşe

50 minute
mediu
Faina

Ingrediente

  • • făină Grania 000 pentru prăjituri 400 g
  • • ouă - 10 buc
  • • zahăr – 200 g
  • • cireşe – 1 kg
  • • zahăr pudră

Mod de Preparare

Această prăjitură cu cireşe, simplă şi rapidă este foarte delicioasă, pufoasă şi deloc greu de preparat.

Poţi prepara prăjitura cu orice fel de fructe doreşti. Dacă îţi place gustul mai acrişor, vişinele sunt o alternativă perfectă. Alte variante delicioase sunt prunele, caisele sau căpşunile.

Înainte de toate, curăţă cireşele de sâmburi, taie-le în jumătăţi şi amestecă-le cu două linguri de făină Grania pentru prăjituri. Apoi, separă albuşurile de gălbenuşuri, în două castroane diferite. Adaugă zahărul şi bate gălbenuşurile spumă. Separat, bate şi albuşurile, până când spuma se întăreşte.

Textura acestei prăjituri este, de obicei, una foarte pufoasă şi se bazează pe aerarea albuşurilor. De aceea, este bine să foloseşti mixerul pentru a le bate foarte bine. Adaugă gălbenuşurile peste albuşuri şi amestecă continuu compoziţia, până se omogenizează.

Toarnă, puţin câte puţin, restul de făină şi amestecă foarte bine. Pregăteşte o tavă de cuptor, în care ai pus hârtie de copt, unsă cu puţin unt sau ulei.

Toarnă aluatul în tavă şi întinde-l uniform pe toată suprafaţa. La final, adaugă cireşele deasupra aluatului.

Coace prăjitura cu cireşe în cuptorul încălzit, timp de 30 de minute, la foc mediu. După ce este gata şi s-a răcit, o poţi tăia în pătrăţele şi servi pudrată cu zahăr.