Quiche lorraine cu sparanghel, ciuperci şi roşii cherry

40 minute
mediu
Faina

Ingrediente

  • 250 de grame făină albă Pambac
  • 100 de grame de unt
  • 3 linguri de apă rece
  • 200 grame de ciuperci proaspete
  • 2-3 fire de sparanghel
  • 100 grame de şuncă
  • 4 ouă întregi
  • 100 ml de friscă naturală lichidă sau smântână dulce
  • Salată verde (baby spinach sau rucola)
  • Câteva linguri de parmezan ras
  • Sare şi piper

Mod de Preparare

Există mai multe tipuri de quiche – în varianta lorraine, ingredientele de bază sunt ouăle, smântâna şi bacon-ul crocant, în quiche a Gruyere există şi brânză, iar în varianta de tartă Alsacienne, printre ingredientele de bază se află şi ceapa.

Aluatul de quiche fără ou este extrem de simplu de făcut. În cele 250 de grame de făină adaugi untul (pe care l-ai lăsat în prealabil să ajungă la temperatura camerei), sarea şi amesteci aluatul. Pe măsură ce aluatul se formează, adaugă şi 2-3 linguri de apă rece. Apoi, până pregăteşti umplutura, poţi lăsa aluatul în frigider, la rece.

Pentru umplutură, e nevoie să cureţi ciupercile şi să le feliezi. Se taie partea lemnoasă din sparanghel şi coaja sa, vei folosi doar partea fragedă. La fel şi şunca, o poţi tăia mărunt.

Întinde aluatul, aşează-l în tavă şi bagă-l la cuptor pentru 15 minute. Ca să nu se umfle, îl poţi înţepa cu furculiţa.

Între timp, bate ouăle şi adaugă frişca sau smântâna, dar şi parmezanul. După ce aluatul din cuptor a căpătat o crustă aurie, scoate-l şi aşează legumele şi şunca în tavă. Apoi, acoperă cu ouăle bătute şi pune deasupra jumătăţi de roşii cherry. Lasă la cuptor un sfert de oră sau douăzeci de minute, în funcţie de cât de coaptă preferi tarta.

*Pentru şase porţii