Rulada cu frişcă este o prăjitură gustoasă şi răcoroasă, perfectă pentru o zi de vară. Are un aspect foarte plăcut şi se potriveşte de minune cu fructele de pădure, pe care le poţi încorpora, dacă vrei, în umplutura de frişcă. Primul pas în prepararea acestei prăjituri este să cerni făina Grania pe masa de lucru, în două grămăjoare egale.
Într-una dintre grămăjoare, fă o adâncitură şi toarnă, cu grijă, apa, oţetul şi un vârf de cuţit de sare. Amestecă această compoziţie, până când obţii o cocă mai moale decât cea pentru tăiţei. După ce ai frământat coca bine, şi nu se mai lipeşte de mână, adun-o într-o turtiţă, înveleşte-o cu un şervet şi pune-o în frigider.
În timp ce coca stă la rece, taie untul în bucăţele şi pune-l în mijlocul celeilalte grămăjoare de făină şi frământă până când se omogenizează. Scoate aluatul din frigider, întinde-l pe masa de lucru şi aşază deasupra lui aluatul frământat cu unt, întins în prealabil cu sucitorul.
Împătureşte cele două foi suprapuse în trei, pe lung, apoi în două, pe lat. Pune aluatul din nou la frigider, pentru 20 de minute. Apoi, întinde-l din nou, împătureşte-l şi lasă-l la rece pentru 15 minute. Repetă această operaţiune de 3-4 ori. Când aluatul este gata, întinde o foaie subţire pe masa de lucru presărată cu făină, şi taie benzi de 2 cm lăţime.
Înfăşoară benzile de aluat pe batonul special pentru ruladă şi dă-le cu gălbenuş de ou bătut, pentru a capăta un aspect lucios. Rumeneşte-le în cuptor, la foc iute. După ce sunt gata, lasă-le să se răcorească, iar apoi umple-le cu frişcă bătută.