Ruladă cu miere şi griş

40 minute
mediu
Faina

Ingrediente

  • • 100 g miere
  • • 160 g griş Pambac
  • • 5 ouă
  • • 100 g zahăr pudră
  • • legătură scorţişoară măcinată
  • • un vârf de cuţit praf copt
  • • gem de fructe

Mod de Preparare

Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale. Este bogată în zahăr natural, vitamine, polen şi proteine şi nu ar trebui să lipsească din bucătăria nimănui. Prin înlocuirea zahărului cu miere în prăjituri, poţi avea ca rezultat preparate delicioase, cu un gust dulce deosebit, natural şi sănătos.

Această reţetă de ruladă combină mierea şi grişul cu aroma puternică a scorţişoarei, iar tu îi poţi oferi savoare prin umplutura favorită, fie ea gemul de fructe, crema de ciocolată sau vanilie.

Înainte de toate, prepară o compoziţie din 4 gălbenuşuri, un ou întreg, miere, zahăr şi scorţişoară. Amestecă-le foarte bine, până când se îngroaşă. Apoi, bate spumă cele patru albuşuri rămase. Amestecă grişul Pambac cu praful de copt şi încorporează-l în compoziţie, împreună cu spuma de albuş. Într-o tavă de cuptor, pune hârtie de copt unsă cu puţin ulei şi toarnă compoziţia, întinzând-o uniform.

Las-o în cuptor până când capătă o culoare gălbuie. După ce este gata, aşază rulada pe un şervet curat, umed. Îndepărtează hârtia de copt şi rulează aluatul, împreună cu şervetul.  Las-o să se odihnească, timp de un minut, două, după care, înlătura şervetul şi ruleaz-o din nou. După ce ai lăsat-o să se răcească complet, poţi adăuga umplutură favorită.

Poţi servi rulada umplută cu gem de fructe, cu ciocolată sau cu cremă de vanilie şi presărată cu zahăr pudră.