Salată de paste cu struguri

15 minute
usor
Paste

Ingrediente

  • • elice Pambac 200 g
  • • jumătate de cană de migdale tăiate
  • • 3 căni de bobiţe de struguri
  • • 1 cană nuci tăiate
  • • câteva foi de salată verde
  • • jumătate de ceapă tăiată julienne
  • • dressing pentru salată sau iaurt (după gust)

Mod de Preparare

O salată de paste cu struguri cu un efect spectaculos, ce combină pastele cu gustul dulce-acrişor al strugurilor, cu nucile săţioase şi cu dressingul tău preferat. Poţi folosi orice fel de struguri doreşti, albi sau roşii, mai dulci sau mai acrişori. În ambele cazuri, savoarea va rămâne una specială, fresh şi va fi îndrăgită de cei pentru care prepari acest fel de mâncare. În plus, datorită migdalelor şi a nucilor, salata ta va fi bogată în proteine, antioxidanţi şi vitamine.

Înainte de toate, pune elicele Pambac la fiert, într-o oală cu apă puţin sărată.  Când sunt gata, lasă-le la scurs într-o strecurătoare şi pregăteşte salata. Într-un bol, pune salată verde tocată sau ruptă în bucăţi măricele. Peste salată, adaugă ceapa, strugurii, migdalele şi nucile tăiate.

O alternativă pentru salata verde, la fel de delicioasă şi sănătoasă, este baby spanacul proaspăt.  Pune şi pastele scurse peste amestecul din bol, urmate de o jumătate de cană de dressing pentru salată sau iaurt, în funcţie de preferinţele tale. Poţi adăuga şi telemea tăiată în bucăţele, sau brânză de capră, care este perfectă în combinaţie cu gustul dulce al strugurilor. Poţi servi această salată delicioasă imediat după preparare. Dacă vrei, poţi presăra deasupra salatei seminţe de mac sau de susan.