O salată simplă, rapidă şi plină de vitamine preţioase (spanacul conţine mult fier, rodia este bogată în vitamina C), de inspiraţie marocană, este tot ce trebuie unei mese ca să iasă din banal.
Cuşcuşul este un ingredient extrem de versatil – originar din Africa de Nord, parte din bucătăriile tradiţionale din Algeria, Maroc, Libia şi Tunisia, poate fi folosit atât în reţete de mâncăruri consistente, cu multe legume, carne, cât şi în variante de salate mai light.
Pentru vegetarieni, cuşcuşul aduce un important aport de proteine, fibre şi vitamine B, iar dacă ţii post, poate fi o variantă bună pentru a explora gusturi inedite.
Cuşcuşul se prepară uşor – pune cele 100 de grame de cuşcuş Pambac într-un castron şi adaugă ulei de măsline, sare şi piper. Apoi, amestecă şi toarnă deasupra o cană de apă fierbinte. Acoperă castronul şi aşteaptă cinci minute, până când cuşcuşul se umflă. După această perioadă, e necesar să amesteci un pic cuşcuşul cu furculiţa, pentru a se aera.
Apoi, curăţă rodia şi spală frunzele de spanac. Poţi toca şi pătrunjelul şi ridichile. Amestecă toate ingredientele într-un bol de salată, adaugă cuşcuşul şi potriveşte gustul cu sare şi piper. Adaugă un strop de ulei de măsline. În funcţie e gust, poţi adăuga suc de lămâie şi un pic de pastă harissa (iute).
*Pentru două porţii