Spaghete cacio e pepe

15 minute
usor
Paste

Ingrediente

  • • spaghete Pambac 200 g
  • • unt 50 g
  • • parmezan ras 50 g
  • • piper negru după gust

Mod de Preparare

Un preparat pe cât de simplu şi rapid de pregătit, pe atât de special şi cu un gust aparte. Cacio e pepe este un preparat provenit din Italia, ce înseamnă „brânză şi piper”. Reţeta a devenit foarte populară datorită romanului Eat, pray, love.

Pentru început, fierbe spaghetele Pambac, conform instrucţiunilor de pe pachet. Asigură-te că adaugi în apa în care acestea vor fierbe şi un strop de sare şi unul de ulei, pentru ca spaghetele să aibă gust şi să nu se lipească între ele. În timp ce spaghetele fierb, topeşte untul într-o tigaie, pe foc mediu. Adaugă piper proaspăt măcinat şi lasă untul să fiarbă puţin. Apoi, opreşte flacăra şi ia tigaia de pe aragaz.

Pune pastele fierte, scurse şi clătite în apă rece peste untul topit şi amestecă-le, adăugând, apoi, şi două linguri din apa în care au fiert.

Lasă-le să fiarbă la foc mediu, amestecând din când în când, până când lichidul se îngroaşă. Este bine ca spaghetele împreună cu sosul să nu fiarbă mai mult de 3 minute.

La final, adaugă parmezan ras şi amestecă riguros până când toate ingredientele sunt încorporate într-un sos cremos.  Poţi presăra deasupra piper şi parmezan şi le poţi servi imediat.