Spaghete integrale cu creveţi în sos de roşii

15 minute
mediu
Paste

Ingrediente

  • 200 g spaghete integrale Pambac
  • 300 g cozi de creveţi decorticaţi
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 400 g roşii decojite (sau 200g sos de roşii)
  • 100 g măsline verzi
  • 4 linguri de parmezan ras (opţional)

Mod de Preparare

O porţie de spaghete integrale cu creveţi în sos de roşii merge perfect alături de un pahar de vin alb, răcoritor. Folosirea pastelor Pambac integrale e recomandată atunci când vrei să te bucuri de gustul delicios al pastelor, însă vrei să consumi mai puţine calorii.  Există şi un truc pentru fierberea acestor paste – gătirea îndelungată măreşte indexul glicemic, deci fierberea al dente poate fi de dorit.

Începe cu aromatizarea uleiului – adaugă în tigaia cu ulei încins usturoiul tocat (sau doar zdrobit, cu tot cu coajă, caz în care îl vei elimina în câteva minute din ulei) şi ardeiul iute tocat mărunt. Căleşte usturoiul şi ardeiul iute câteva minute, fără să le prăjeşti prea tare.  Usturoiul şi ardeiul nu trebuie să îşi schimbe culoarea, ci doar să elibereze aroma.

Apoi, poţi pune pastele la fiert. Lasă suficient de multă apă la clocotit, adaugă un praf de sare şi un strop de ulei. Adaugă spaghetele integrale Pambac atunci când apa dă în clocot şi amestecă de 2-3 ori. Lasă-le la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj, verificând din când în când consistenţa.

Cât timp pastele sunt la fiert, adaugă în tigaia încinsă creveţii. Aceştia trebuie să stea la foc iute, în uleiul aromat, câteva minute, timp în care e bine să-i întorci, ca să se prăjească pe ambele părţi. Apoi, adaugă roşiile decojite sau sosul de roşii. Dacă îţi place ca sosul de roşii să aibă o extra savoare, îî poţi adăuga în prealabil condimentele preferate – busuioc, oregano, piper, etc.  Urmează măslinele verzi. Lasă sosul la fiert timp de 5 minute.

Scoate spaghetele fierte din apă şi scurge-le într-o sită. Le poţi adăuga peste sos, atunci când acesta este gata şi laşi totul pe foc încă 2-3 minute.

Spaghetele integrale cu creveţi în sos de roşii se servesc imediat, cu piper proaspăt măcinat şi cu parmezan ras.

*Pentru două porţii