Spaghetele integrale conţin carbohidraţi complecşi, proteine vegetale, au un conţinut ridicat de fibre şi sunt o bună sursă de fier. Consumul de paste integrale reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a diabetului.
Combinate cu legume sau cu sosul preferat, pastele integrale pot reprezenta baza unor mâncăruri delicioase, potrivite atât în sezonul cald, cât şi în cel rece. Au un gust specific, datorită făinii integrale şi se potrivesc de minune cu sosurile pe baza de roşii.
Mai întâi, fierbe pastele integrale Pambac într-o oală cu apă, puţină sare şi puţin ulei. Ai grijă să respecţi indicaţiile de pe ambalaj.
Lasă pastele la fiert şi începe să pregăteşti restul ingredientelor. Curăţă usturoiul şi taie-l mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins, căleşte usturoiul timp de 2-3 minute, apoi adaugă şi dovleceii curăţaţi şi tăiaţi cuburi mici. Continuă să caleşti usturoiul împreună cu dovleceii pentru încă 5 minute.
Scurge pastele de apă şi pune-le în tigaia cu usturoi şi dovlecei căliţi şi amestecă bine pentru ca acestea să prindă gust. Deasupra, pune pătrunjel verde tocat, sare şi piper după gust. Serveşte pastele cu dovlecei cât sunt calde.