Spaghete integrale aglio olio e pepperoncino

15 minute
usor
Paste

Ingrediente

  • • 400 g spaghete integrale Pambac
  • • 5 căţei usturoi
  • • 5-6 linguri ulei de măsline
  • • 1 ardei iute roşu tocat sau 1 linguriţă rasă de fulgi de chili
  • • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • • 60 g parmezan ras (opţional)
  • • sare şi piper proaspăt măcinat

Mod de Preparare

Reţeta de paste aglio olio e pepperoncino este o reţetă provenită din oraşul Napoli şi este una dintre cele mai simple reţete pe bază de paste, dar şi una dintre cele mai gustoase.

Timpul de preparare este unul foarte scurt, ingredientele sunt dintre cele mai simple – usturoi, ulei extra -virgin de măsline, ardei iute, proaspăt sau sub formă de fulgi şi mult pătrunjel proaspăt – dar rezultatul este unul perfect pentru o masă alături de cei dragi.

Pune spaghetele integrale Pambac într-o oală cu apă sărată şi lasă-le să fiarbă, ţinând cont de indicaţiile de pe pachet. Între timp, într-o tigaie, încălzeşte uleiul de măsline şi adaugă căţeii de usturoi tocaţi în sferturi, pe lungime, sau rondele. Imediat după, adaugă şi ardeiul iute, împreună cu o lingură din pătrunjelul verde tocat.

Căleşte usturoiul la foc mic în uleiul de măsline, fără a-l lăsa să îşi schimbe culoarea, deoarece va da un gust amar pastelor dacă este prăjit în exces.

După ce au fiert, scurge pastele şi clăteşte-le în apă rece, apoi adaugă-le în tigaie, peste uleiul aromat. Amestecă bine, apoi presară puţin piper măcinat deasupra. Dacă vrei, poţi adăuga parmezan ras şi restul de pătrunjel verde. Serveşte pastele cât sunt calde.