Spaghete cu sos bechamel şi broccoli

25 minute
usor
Paste

Ingrediente

  • 250 g paste Pambac (simple sau integrale)
  • 250 g brocoli
  • 400 ml. lapte 3,5% grăsime
  • 50 g unt
  • 100 g mozzarela
  • 1 lingură de făină
  • nucșoară

Mod de Preparare

Sosul bechamel este unul din cele cinci sosuri esenţiale în bucătăria franţuzească şi însoţeşte, de regulă, pastele, legumele sau carnea (peşte, pui, vită). Reţeta de spaghete cu sos bechamel şi broccoli este perfectă pentru o cină în doi, se poate servi alături de un pahar de vin alb răcoritor.

Broccoli se desface în buchete şi se pune fie la fiert, fie la abur câteva minute. Bucheţelele de broccoli trebuie să fie fierte cu grijă, pentru a nu-si pierde consistenţa. Se adaugă un pic de sare şi piper, pentru gust.

Sosul bechamel are o reţetă destul de simplă: într-o cratiţă, pune la topit untul la foc mic. Peste unt, presară făină, în timp ce amesteci. Se formează o pastă, în care se încorporează lapte. Se amestecă continuu, de preferinţă cu un tel. Consistenţa finală nu trebuie să fie foarte groasă. Se condimentează cu nucşoară, sare şi piper.

Apoi, se fierb pastele. Este important ca acestea să fie puse în apă clocotită, care a fost sărată şi în care ai pus şi o lingură de ulei. După ce spaghetti sunt fierte (respectă timpul de fierbere de pe ambalaj), se scurg şi se lasă la răcorit, la temperatura camerei. Nu este recomandat să treci pastele fierbinţi printr-un jet de apă rece, decât în cazul în care prepari o salată de paste şi legume raw.

Pastele se aşează în farfurie. Peste fiecare porţie se pun câteva linguri de sos, se rade mozzarella şi se adauga bucheţele de broccoli fiert. Poftă bună!

*Pentru două porţii